onsdag 22 april 2015

Tänk om alla jobbade högst två timmar om dagen

För ca tio år sedan hade jag den stora lyckan att under ett års tid få ha tidsprofessor Bodil Jönsson som mentor i ett projekt för utmattade.

Två timmars arbetstid är idag Bodils mycket intressanta tanke kring vår tids stressrelaterade ohälsa. Provocerande och nytänkande. Samtidigt tillbaka till hur vi en gång levde som människor.

Bodils tankar får mig att tänka på mina egna funderingar häromdagen. Vad vi kommer att göra med våra liv den dag vi med teknikens hjälp rationaliserat bort oss själva till stor del. 

Kanske är vi redan där. Om vi vill. Och vågar.

Hur tänker du när du läser Bodils tankar?


(Bodil Jönssons intressanta blogg hittar du här:  "I en nygammal tid"


#bloggswe #blogg100

4 kommentarer:

 1. Bodil Jönsson har länge varit min läsfavorit och eftersom
  hon även är av Långarydssläkten, utav frejdad stam, litar
  jag fullt upp på henne. Men vi kan nog inte hoppa ner till
  två-timmars arbetsdag med ett språng. Kalle i Tallebacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En till långarydare. :) Vi är många i den släkten. :)

   Nej, det är nog knappast gjort över en natt, en så stor förändring som att gå ner till två timmars arbetsdag. En intressant tanke i alla fall tycker jag.

   Kram

   Radera
 2. Två timmars arbetstid skulle bara göra mig frustrerad, för då skulle jag inte kunna skriva alla de böcker jag har inom mig ;-)
  Kram Kim :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, ha, ha.. Kim, jag tror att jag förstår dig, vet och minns hur det känns när man jobbar med något som man brinner för. :) Man vill hålla på hela tiden, får knappt tiden att räcka till. :)

   Jag tror inte att man ska tvinga människor till att jobba si eller så mycket. Det ska finnas stor valfrihet kring hur mycket man vill jobba, tycker jag. :)

   Kram! :)

   Radera