fredag 16 oktober 2015

En kärleksförklaring


Oj, vad tiden går! Om knappt en vecka fyller min lilla dvärgpudel Mimmi fyra år! Jag kan inte fatta det och jag tycker ibland att tiden med henne går alldeles för fort. Så som det är när man har roligt.

Mimmi och jag har en så fin relation. Vi promenerar och upptäcker naturen tillsammans. Vi tränar tillsammans, vi slappar tillsammans, vi leker tillsammans och vi älskar varandra. Villkorslöst. Så som bara en hund och en matte kan älska varandra.

Vi har gått igenom motgångar och utmaningar tillsammans. Vi har tröstat och stöttat varandra. Vi är glada tillsammans och vi peppar varandra så som bara en hund och en matte kan göra med varandra.

Igår lämnade jag Mimmi ett par timmar så att hon blev klippt och fixad inför vintern. Hon har en mycket fin och tjock päls. När den är nyklippt ser den ut som och känns som en sammetskappa när jag stryker med min hand över Mimmi. Om jag låter pälsen växa fritt blir hon som ett litet troll.

Kanske är hunden människans allra bästa vän?

En mycket fin och värdefull vän är det i alla fall att ha en hund i sitt liv som människa.

Älskade Mimmi, så starkt mitt hjärta bultar för dig!

Dina kloka ögon som bara blir allt klokare för varje år som går. Dina öron som hör och uppfattar så mycket. Det är så värdefullt att få uppleva hur du mognar. Hur du allt mer visar vilken empatisk och inkännande varelse du är.

Min älskade hund, jag vill ge dig det bästa hundliv en hund kan ha!
6 kommentarer:

 1. Hej Anna-Karin och Mimmi. Har du försökt lära
  Mimmi att nicka med huvudet om hon vill svara
  ja på en fråga och vrida på huvudet om hon vill
  svara nej?
  Jo det är klart att hon har andra sätt att uttrycka
  sig med ,men jag undrar om ett språkligt utbyte
  är möjligt. T,e,x:
  Mimmi vill du gå ut när du ser att det ösregnar?
  Nicka eller vrid;)
  Undrar Kalle. ((Kram))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl testa det, Kalle. :)

   Jag läste en intressant artikel i DN om vad forskningen vet om hunden idag. Den är mycket klokare än vad man förut trott. Oerhört skicklig på att läsa av oss människor eftersom hunden gått sida vid sida om människan i tusentals år.

   Kram och ha en bra vecka! :)

   Radera
 2. Sokko är precis lika gammal. Värdesätter honom lika mycket som du gör med din Mimmi. Fin vovve säger Sokko också. Världen skulle vara så fattigt utan dessa våra husdjur/ kram från en som du vem vem det är

  SvaraRadera
  Svar
  1. För oss som gillar husdjur betyder de mycket. Alla människor tycker inte om husdjur. Varför vet jag inte. Själv är jag uppvuxen med husdjur och det tror jag har gjort att jag alltid velat ha husdjur i mitt liv. :)

   Kram

   Radera
 3. Å så härlig med sån vänskap. Mimmi är så söt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart och en stor lycka för mig att få ha min lilla Mimmi, hon betyder så mycket för mig. :)

   Kram

   Radera