måndag 30 november 2015

Första adventhelgen


Hux flux fick äldsta dottern äntligen ett efterlängtat långtidskontrakt på en lägenhet. Så den senaste veckan har det varit fullt upp med saker att ordna kring det.

Det är verkligen många känslor som trängs inuti när nu äldsta dottern också flyttar ut för gott ur boet. Många minnen som dyker upp. Stor tacksamhet blandas med glädje och också lite vemod. Men allra mest så mycket glädje över att få uppleva att båda mina döttrar har jobb och bostad nu.

Igår, första advent, spelade jag julmusik och drack glögg och åt lussekatt och pepparkakor. Tände ljus och njöt av värmen från brasan i kaminen.

Stormen Gorm höll sig på avstånd tillräckligt länge för att jag skulle hitta till adventsfrid. Här i Jönköping har stormen inte satt så många spår, tack och lov. Fortfarande minns jag ju starkt hur det var efter Gudrun- och Per-stormarna. Att vakna upp och se alla träden som fallit under natten, det gjorde ont för mig som är en stor trädälskare.

5 kommentarer:

 1. Det är tråkigt med knäckta träd. Inatt Gorma det så hårt att vår
  Torggran föll omkull med stjärnan i backen och alla ljusslingorna
  hopplöst insnärjda i en enda härva bland grenarna. Det blir till
  att skaffa ny gran av ensamstående slag som tål blåsten.
  Ensam är stark heter det men tror du det gäller människor med?

  Så gick det då vägen med dina flickor Anna-Karin, men Mimmi
  flyttar väl inte ifrån dig ;) Siste november((Kram)) Kalle.
  Skrivexperten: Tre man jobbade med granen, eller heter det män?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, så trist att torggranen föll omkull hos dig, Kalle. :( Hoppas att där snart är en ny gran på plats och att den får vara ifred för stormar.

   Nej, jag tror inte att ensam är stark gäller för människor. Jag tror att vi är starkast tillsammans. Vi är flockdjur. Därför krävs det verkligen styrka när man är ensam. Särskilt om man är ofrivilligt ensam. Och att hämta så mycket styrka när man är ensam kan ibland bli övermäktigt för en människa.

   Mimmi hon stannar hos mig så länge hon lever. Det är en av de fina sakerna med en liten vovve. :) Även om jag så klart är väldigt glad över att få uppleva att mina barn nu är vuxna och har egna vuxenliv, det är så viktigt. :)

   Tre män skulle jag skriva. Fast jag skriver tokigt ibland, ha, ha.. :)

   Må så gott, Kalle!

   Kram

   Radera
 2. Så vackert med ljus och mossa i handfat plus rött band.
  Förstår att det är med blandade känslor du ser på när din äldsta dotter ska flytta. Blir nog bra för er alla :-)
  Bra att du myste igår med lite av varje/ kram från kaktusen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en röra av känslor, fast de allra flesta känslorna är härliga och glada. :) Så tror jag att många känner det när barnen flyger ur boet.

   Kram

   Radera