lördag 12 mars 2016

Rensa och röja

Den här tiden på året är så bra för att rensa och röja i garderober och stökiga hörnor och rum. Igår rensade jag i min garderob. Idag har jag börjat rensa i ett rum i källaren.

Det ger mig känslor av frihet att göra mig av med det som jag inte behöver där jag är just nu i mitt liv. Det är så olika faser i livet och behoven kan se väldigt olika ut beroende på vilken fas man befinner sig i.

Nu är jag i fasen "utan hemmavarande barn". Det känns nästan som innan jag fick barn. Så mycket färre saker som behövs för mitt liv nu. Så mycket mer plats för annat. För upplevelser och att ta hand om mig själv och göra sånt som jag har lust att göra.

En halvtimme om dagen för att rensa någonstans. En låda, en hylla, en garderob eller vad som helst. Det gör stor skillnad i längden för vilken ordning man har i sitt hem.

Jag trivs med att ha ordning och att inte ha för mycket grejer. Det ger mig lugn i själen.#Blogg100 - dag 12

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig! När våren börjar krypa fram och väcker världen till liv igen känns det som att man ofta vill göra ett omtag, rensa ut och börja en smula på nytt :) Ett boktips från mig är "Rensa i röran med Feng Shui". Delar av boken bläddrade jag förbi men resten var vansinnigt bra och inspirerande!
  /Linnea i Bayern

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att göra plats för nytt den här tiden på året! Tack för boktipset!

   Radera
 2. Bra tips! När garderoben bara fylls på blir det trångt till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland så gör jag fynd i min garderob när jag rensar. Sånt som jag glömt att jag har.

   Kul att du kikade in här, annarkia. En skön vår önskar jag dig!

   Radera