onsdag 2 mars 2016

Vit MårbackaDet är bara drygt en vecka sedan jag planterade om mina pelargoner. Redan är där fullt med små klargröna blad på alla plantorna utom en. Fast att de stått i mörker flera månader och fast att jag har glömt att vattna dem nästan helt.

Ljuset väcker dem snabbt till liv. Plantan på bilden är en vit Mårbacka som jag köpte hos en blomsterhandlare förra året. Den är mycket vacker när den blommar. Livskraftig och blommorna håller länge innan de vissnar. Den tappar inga blomblad under blomningen.

Och jag tänker att visst är det många gånger likadant med oss människor. Att vi efter att ha varit i mörker och torka av olika slag en längre tid, behöver ljuset för att börja spira och så småningom blomma igen.

Om jag någon gång funderar över var vi människor hör hemma, räcker det för mig att se på naturen för att inse hur starkt vi människor är en del av den.


#Blogg100 - dag 2

6 kommentarer:

 1. Den blomman kommer att bli jättevacker när den blommar ut. Ja du snart blommar vi människor ut själva när våren visar sitt ljusa ansikte. Fint skrivet

  Ha en skön onsdag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljus och vatten sätter fart på både blommor och människor. :)

   Tack för att du läste, Malin. :)

   Kram

   Radera
 2. Älskar vit Mårbacka, älskar alla pelargonier!
  Du skriver vackert.
  Ha en god onsdag, kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelargoner är älskade blommor. Både av mig och av så många andra. De är livskraftiga och många har som jag själv pelargoner som levt i generationer. Mårbackan är underbar och har blivit så populär på senare år. Jag har både en ljust rosa och den här vita.

   Må så gott och kram!

   Radera
 3. Till jul 2014 fick jag en liten vit julstjärna. Den har växt och
  förgrenat sig till över en halv meter och nu blommar den igen!
  Fyra vita ”blommor” av sol och vatten.
  Vad gör du av dina julstjärnor Anna-Karin?
  Höstruskigt Tallebacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en fantastisk julstjärna du har, Kalle. :)

   Själv så köper jag inte julstjärnor längre. De brukar tappa bladen ofta för mig, tycker jag. Jag tror aldrig att jag behållit en julstjärna, jag brukade kasta dem efter jul. Men jag vet att man kan ha dem kvar efter jul om man vill.

   Idag var det massor av snö hos mig igen. Våren tar sin tid.

   Kram och ha en skön helg!

   Radera