torsdag 9 februari 2017

Nöjd

Jag vaknar med en rejäl knak i nacken och nackspärr. Inte bästa starten på min dag. Men, men det är bara att acceptera och att försöka komma i rörelse.

Det ser grått och isigt ut därute. När jag ger mig ut med Mimmi känner jag att luften är mildare än jag trodde. Snön kramar under kängorna där jag går. Riktigt skönt ute idag. Inte alls lika isande kall vind som de senaste dagarna. Istället nästan vindstilla.

Till lunch gör jag äggröra med bacon. Så enkelt och så gott! Mimmi kommer och nosar när hon känner doften av bacon. Hon tittar intensivt på mig med sina vackra, kloka ögon.

Jag plockar in i diskmaskinen och sätter på den. Plockar undan lite saker som ligger framme. Skär om tulpanerna och sätter dem i friskt kallt vatten. Sopar upp lite grus i hallen.

Känner en stilla känsla växa fram i mig. Förnöjsamhet. Kanske ett gammaldags ord idag. Men känslan är densamma genom tidernas gång även om uttrycken för den kanske förändras. Att känna sig nöjd med de små tingen. Känna sig tillfredsställd med det som är i denna stund. En vila från jakten efter mer och mer som är så vanlig i vår tid.

Jag vilar i förnöjsamhet en grå februaridag.

2 kommentarer:

 1. Hej, Det är länge sedan jag hälsade på dig här.
  Livet rullar på...jobbet tar mycket tid och krafter. Försöker hitta de små stunderna av återhämtning.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Leena! Åh så glad jag blir när "gamla" bloggföljare kikar in här i min blogg!

   Det går upp och ner i livet. Jag önskar dig en skön vår och att du ska känna att du återhämtar dig allt mer.

   Stor kram och allt gott!

   Radera