söndag 28 mars 2010

Tips om blogg om "Rustikt"


Jag har skaffat ny blogglayout (nu igen!), och Kojiki benämnde den som rustik. Det stämmer, känner jag. Och jag har alltid trivts med det rustika, enkelheten, naturmaterial, det är sådant som jag känner mig lugn av. Fransk rustik stil i inredning, det är drömmen för mig om jag skulle välja allting i en enda stil. Man kan härma den franska rustika stilen genom att måla om gamla mörka möbler i vitt. Annars tycker jag själv att det går bra att blanda mörka möbler hur vilt som helst med vitt. Det trivs jag också med.

Jag googlade på ordet "rustik och hamnade av en slump i en jättefin blogg om bland annat rustik inredning. För den som är intresserad är adressen dit:

Cornelias Cottage

Det är framförallt enkelheten som jag gillar i det rustika. Att det gärna får vara lite nött och skamfilat, det känns levande tycker jag. Möbler och saker är ju konserverad energi, kan man säga. Eller konserverad tid. Det är, åtminstone när det gäller äldre möbler, människor som har gjort ett hantverk med en gammal möbel. De har lagt ned tid, energi, känslor, tankar och kärlek i det de har skapat.

Rustika, gamla möbler är charmiga, tycker jag. De känns ibland som levande ting som vill berätta saker för mig. De sätter igång min fantasi. Dessutom är det ofta miljövänligt att ta hand om gamla möbler. Sedan kan man alltid blanda in lite nytt, efter tycke och smak. Ungefär så ser mitt eget hem ut här hemma. Gammalt, blandat med nytt. Och mycket vita detaljer, vita gardiner och nästan alltid vita ljus.

12 kommentarer:

 1. Hej

  Det blev väl trevligt med blomman/maskrosen...Jag minskade din text något och svärtade den lite eftersom jag tyckte den blev tydligare..det var allt..Här är verkligen rustik stämning..trevligt..jag tycker bräderna är fina!

  xxx/Kojiki

  SvaraRadera
 2. PS Det finns något som heter sidor som man kan lägga till upp till 10 enskilda sidor..Där kan man ha en sida om en beskrivning av sig själv..man kan ha en sida om t ex din Londonresa...

  Dessa sidor hamnar i sidopanelen för sig ovan för dina kategorier/etiketter t ex. En mycket trevlig idé tycker jag faktiskt..det är inte så många som har utnyttjat den möjligheten här!

  /Kojiki

  SvaraRadera
 3. Hej Kojiki!

  Det blev som pricken över i:et med maskrosen! Lite piggt gult mot träet, känner jag.

  Texten är fin nu också, läsvänlig.

  Så glad jag blir att du gillar bräderna! Det gör ju jag också. Jag har vitmålad råspont här hemma hos mig i huset, liggande. Så jag känner mig som hemma här nu i min blogg. Där jag skriver ser ju faktiskt bräderna vitlaserade ut.

  Tack för all hjälp, Kojiki!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Hej igen, Kojiki!

  Tack för det här tipset också. Det låter spännande. Jag ska komma ihåg det och en vacker dag så kanske där t ex finns text om Londonresan. Eller något annat. Det låter som en utmärkt idé!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej maskrosen, kul att se lite nytt,
  jag har varit borta från nätet ett tag pga en sjuk anhörig. Nu har även jag testat de nya layouterna. Ser att du nånstans funderade på detta med kant runt bilder. Det är lätt att fixa om du vill ha det, gå in på den nya layouten och sedan avancerat, där väljer du "bilder" och kan testa hur det ser ut med kant.
  Kram:-)

  SvaraRadera
 6. Halloj där.
  Vad fint du gjort det. I like!!! Visst är det kul att förändra. .......bräderna var riktigt snygga.

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 7. Hej Anne-Sofie!

  Kul att se dig här! Jag tycker att det känns ombonat och hemtrevligt här i min blogg nu. Sedan så får jag se vad jag tycker imorgon... :)) Det har varit så roligt att prova sig fram och Kojiki har lotsat mig på färden. Jag hade så roligt, så jag tror att min förkylning gav sig iväg i ren förskräckelse. :))

  Jag får kika in hos dig vid tillfälle och se vad du kan ha hittat på.

  Tack för tipset om det här med ramar runt bilderna. Det ska jag absolut prova, för att se hur det blir.

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Susanne!

  Du gillar också bräderna, tack! Jag kände direkt att dem ska jag ha. Det är lite sjöbodskänsla över dem, tycker jag. Eller naturen, det enkla, lite nötta och slitna. Jag gillar sånt, så det känns fint att sitta här och skriva i min blogg. Vilsamt för ögonen också, tycker jag.

  Så jag dras mer och mer åt Blogspot nu när jag ser möjligheterna. Även om jag inte släpper min blogg på Passagen helt, inte än i alla fall. Jag bloggar lite här och lite där efter hur jag känner det. Jag älskar ju att skriva. Får liksom aldrig nog. :))

  Ha det bra, Susanne, med dina goa hundar!

  Jag blev glad att du kikade in här!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Ja, jag har förstått att du älskar skrivandet.

  Sjöbodskänsla var precis mitt i prick.

  (Tittar in allt som oftast, kanske lite dålig på att kommentera bara :-(

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 10. Hej igen, Susanne!

  Älskar skrivandet, det gör jag. Det är nästan en passion för mig. :)) Och nu har jag tid för det, äntligen, sedan barnen blivit så stora. Det är härligt!

  Fint att höra att du också får sjöbodskänsla, för det är det jag vill få det att kännas som.

  Känner du att det luktar lite gammal fisk här också? :)))

  Det gör mig glad att läsa att du tittar in här ibland även om du inte kommenterar. Då vet jag det. Det är allt lite speciellt fortfarande med dig och din blogg, Susanne. Jag minns så väl vilka planer jag hade på att skaffa hund, då, när jag började läsa din blogg och du svarade på alla mina frågor.

  Sedan så ville visst livet annorlunda, jag gick en annan väg. Men en hund hinner jag med att skaffa mig ändå en gång, om jag vill det, tänker jag. Tills dess så njuter jag av att titta på och läsa om dina fina vovvar.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Hahaha, ja visst luktar det. Jag hör även fiskmåsarnas skratt, för att inte tala om kluckandet från vattnet, när jag ligger på bryggan ;-)))

  Du gjorde helt rätt, som tänkte en gång extra, innan du skaffade hund. Det är ju tråkigt, att så många inte inser hur mycket tid det tar.
  Kan man inte ge hunden den tiden, så tycker jag att man ska strunta i hundköp. Men en vacker dag så....kanske....vem vet.

  Roligt att du gillar att följa vårat hundliv. Jag minns också dina hundplaner, i början av vårt bloggande ;-)))

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 12. Hej Susanne!

  Det gillar jag, att du känner hur det luktar gammal fisk här i min fiskbod. :)) Och även hör fiskmåsar, vatten som kluckar och känner at tdu ligger på bryggan. Ha det riktigt gott där på bryggan... ligg kvar länge där i solen och lyssna på kluckandet. :))

  Jag skulle önska att man kunde skicka ut dofter från sin blogg. Det tycker jag skulle vara häftigt. En idé som jag har funderat på ibland. Det kanske blir verklighet en vacker dag, vem vet? Konstigare saker har hänt här i världen.

  Tänk, att kunna lägga in en vacker dikt om syrener och skicka med en syrendoft. :)

  Och i din blogg, Susanne, där skulle det kunna lukta våt hund... :))

  Jag tycker mycket om att läsa om dina fina hundar och allt de hittar på, Susanne. Särskilt gillar jag när de räcker ut tungan. :)

  Fint att läsa att du också minns mina hundplaner fortfarande, tack för att du berättade det, Susanne.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera