lördag 18 december 2010

Julstädning


Det snöar och yr och jag ska städa idag tills jag blir yr... njaeee kanske inte städa så att jag blir yr, men jag kunde bara inte låta bli att skriva yr.. ibland är det så med ord när jag skriver, jag kan inte låta bli att skriva dem. De tvingar sig fram från mitt huvud ut genom mina fingrar, det är bara att släppa ut dem.

Tänk om det var likadant för mig med att städa; att jag bara inte kunde låta bli. Men det kan jag. Jag är hur bra som helst på att kunna låta bli att städa. Jag är proffs på att kunna blunda för allt vad damm och katthår heter. Men idag ska jag göra huset rent i alla fall. Idag är det dags för julstädningen.

Det bästa med julstädningen är att det är inte så noga med den. Det syns ju inte i mörkret ändå hur städat eller ostädat det är. Om en vecka är det ändå fullt med små julklappssnörbitar och pepparkakssmulor och glöggspill och annat på golvet. Så varför överanstränga sig?

EFTER jul, däremot. Det är en helt annan sak. När alla helger är över, när ljuset kommer tillbaka, då städar jag grundligt. Kanske det nya årets inte bara första utan också största städning. Då kan det faktiskt hända att jag städar tills jag blir yr. Sedan köper jag rosa tulpaner och firar att våren är på väg.