torsdag 25 oktober 2012

Snö


Igår eftermiddag tog jag kort på skogslönnen i trädgården. Det var så vackert med alla de gyllene löven som täcker gräsmattan därute. Till helgen ska löven klippas sönder av gräsklipparen. Så var det tänkt i alla fall. Jag får se hur det blir.

I eftermiddag började det blåsa kraftigt helt plötsligt. Sedan kom snön. Och jag tog ett nytt kort. Så annorlunda mot kortet jag tog igår.Min katt intog en mycket avslappnad ställning ovanför det varma elementet idag. Tala om att kunna konsten att bara vara, slappna av och njuta! 


Mimmis andra Rehab

Idag var jag med Mimmi på Rehab för andra gången.

Sjukgymnasten konstaterade att Mimmi är den allra första hunden någonsin på Djursjukhuset som har så bra balans att hon klarar att gå på tre ben i vatten upp till magen.

Tyvärr är det inte bra för henne just nu att hon har så god balans. Hon ska gå så mycket som möjligt på alla sina ben. Inte skutta på tre ben som hon gjort sedan hon blev sjuk vid midsommar.

När Mimmi går långsamt använder hon alla fyra benen. Likaså när hon snurrar runt, när hon och jag går "slalom" långsamt och när vi gör dragövningar och när Mimmi går uppför i trappor.

Mimmi var glad att träffa sjukgymnasten och nosade runt på alla spännande dofter där i rummet.

Hur som helst, långsamt går det åt rätt håll med Mimmi och det känns väldigt bra att se henne börja använda det nyopererade benet mer och mer för varje dag som går.

Mimmi morrade när sjukgymnasten skulle stretcha hennes ben. Någonstans får det vara nog, verkade hon tycka.