torsdag 3 januari 2013

Nytt år - nya insikter och drömlista


Normalt brukar jag skriva en årskrönika i min blogg.

2012 hände det mig så många stora och omtumlande saker att jag känner det övermäktigt att skriva om det i en årskrönika. Så jag låter bli det här året. Ibland är det bra att bryta rutiner. Att bana väg för något nytt. Trampa okänd mark.

Trampa okänd mark, det känns det som att jag gör på många olika sätt i mitt liv just nu. Egentligen trampar man som människa okänd mark hela tiden. För vem vet vad som gömmer sig i den dag som gryr?

Mitt liv är lugnare just nu än på väldigt länge. Det gör att tankar och känslor som legat i dvala kommer fram i ljuset. Jag omvärderar och funderar mycket kring vad jag önskar mig mer av livet. Vilka är mina drömmar där jag är idag som människa?

Jag har skrivit en drömlista för mig själv. Den blev mycket längre än jag kunde drömma om att den skulle bli. Det bästa av allt var att när jag läste igenom min drömlista, såg jag att nästan allt som fanns på den är helt gratis. Det vill säga, jag behöver inga pengar för att uppfylla de flesta av de drömmar som jag har idag.

Drömmarna jag har som människa förändras under livets gång. Många drömmar har jag haft i mitt liv. Många drömmar har jag fått vara med om att de blivit verklighet. Ett särskilt tack till livet för just det.

När man inte längre har några drömmar som människa tror jag att livet känns ganska tråkigt och fattigt.

Drömmar kan bära oss människor genom tunga dagar.

Förvandla det gråa till något glittrande.

Att läsa böcker, skriva, lyssna på musik, möta vänner sedan länge och nya vänner, vara i naturen och med människor som jag älskar, träna och ta hand om min hund och min katt, det är några av alla de sakerna som finns på min drömlista.  Framförallt drömmer jag om det som ger mig glädje, skratt, kärlek och lust.

Vilka drömmar har du?