fredag 23 april 2010

Äntligen fredag!


Den här veckan har gått fort. Jag har haft fullt upp. Nu är det fredag och jag bara njuter av att ha jobbat klart. Jag pustar ut.

Nyss var jag ute på skogspromenad. Trädens knoppar är stora nu. Marken var alldeles täckt av vitsippor. Jag såg många sjöfåglar vid den fina sjön nära där jag bor, skäggdopping, viggar, gräsänder och en del andra också.

Jag är lyckligt lottad som får bo så vackert som jag gör. Med naturen alldeles utanför knuten. Det betyder mycket för mig att ha nära till naturen. Där kan jag känna lugn och hämta kraft. Uppleva tystnad. Fast just nu är det inte särskilt tyst i skogen. Det var fullt av fågelsång där.

Ishockeyn har tagit på mina krafter den här veckan. Inte så att jag har spelat ishockey, men jag har tittat på det. På slutspelet. Och det är tydligen tillräckligt ansträngande för mig idag.

Jag är ju från Jönköping och hejar på vårt hemmalag HV71. Det finns stora chanser att de vinner guld imorgon och då blir det guldfest här i stan. Det brukar vara en så härlig stämning i stan då! Alla människor känns det som är ute och firar. Unga som gamla. En gemenskap som är något helt utanför det vardagliga här i Jönköping.

Ett litet födelsedagskalas ska jag ha i helgen också. Vi blir inte så många, bara några stycken. Men det känns skönt efter en sådan här vecka med ett litet kalas. Jag bryr mig inte om att städa även om här ligger katthår och dammtussar lite överallt. Kanske köper jag en liten smörgåstårta och bjuder på. Det tycker jag är gott och det är ju jag som har fyllt år. Så det är jag som får bestämma.