lördag 27 december 2014

Skickligt Löfvén! Decemberöverenskommelse i stället för extra val

Så får då regeringen arbetsro i och med Decemberöverenskommelsen mellan S, MP, M, C, FP och KD idag. En historisk dag för Sverige. Skickligt av Löfvén.

Visserligen frågetecken kvar och alliansbudget fram till i vår.

Men till våren vänder inte bara ljuset utan också politiken.

Jag är glad, jag känner tillit och lättnad att slippa nyval och framförallt över att SD:s strupgrepp om Sverige försvinner.

Recension "Omfamna livet" av Elisabeth Jönsson, Punctum Saliens


"Att få läsa texter som berör ens innersta är en gåva, en nåd. I orden finns tröst att finna, men också tillit och hopp. En av de böcker jag läst under senare tid och vars texter berört mig mycket är Anna-Karin Mattssons ”Omfamna livet”." (Elisabeth Jönsson, Punctum Saliens)

Igår fick jag den första recensionen av boken "Omfamna livet". Den första bok som jag skrivit och gett ut som egenutgivare.

HÄR kan du läsa Elisabeths hela recension av boken "Omfamna livet".

För 14 år sedan var jag så utmattad att jag inte kunde sätta samman mitt eget namn. Jag förstod inte engelska om jag hörde det på radion. Trots att jag tagit högskolepoäng i engelska språket. Det har tagit så lång tid för mig att läka samman. Jag har lärt mig väldigt mycket under den tiden. Om människan. Om mig själv. Ett av de mest viktiga medlen för mig att läka samman har varit skrivandet. Bloggandet här i min blogg.

Idag har jag skrivit en bok som jag säljer och nu har jag också fått min första längre recension av boken. Den verkligt stora segern för mig är att jag klarat att genomföra projektet att skriva och ge ut en bok.

Att sedan också känna genom ord från läsare att boken verkar uppfylla målet jag hade när jag började skriva den känns fantastiskt för mig. En viktig bonus.

Elisabeths recension är en av de viktiga bekräftelser jag fått på att "Omfamna livet" blev just den boken som jag tänkte mig att den skulle bli.

Elisabeth Jönsson som skrivit recensionen är kommunikatör och gymnasielärare. Hon har också arbetat som journalist med mera. Elisabeth undervisar i estetik, medier, kommunikation och digitalt skapande. 2014 fick hon ta emot pris som årets nätspridare i Kronobergs län. Sedan 2010 driver Elisabeth Punctum Saliens, ett inspirations- och kulturprojekt. Punctum Saliens finns också som kulturtidskrift på nätet och har utgivarbevis. Hon har också gett ut böcker och nyligen startat sitt eget förlag, Liv&Tanke Förlag. Och så bloggar Elisabeth, precis som jag själv.

Varmt tack, Elisabeth, för din recension av boken "Omfamna livet". Det här ska jag fira idag på något sätt. Känner mig så ödmjukt glad och tacksam och nästan en liten gnutta blyg mitt i alltsammans. Rörd och lite lätt rodnande känner jag mig. Fast allra mest riktigt glad.

Det här trodde jag inte för ett år sedan.

Fast jag drömde om det.

Elisabeth har också skrivit om "Omfamna livet" på sajten "Boktipset".