tisdag 15 november 2022

Den vår de svage kallar höst

 


I lördags eftermiddag var jag inne i stan. På hemvägen gick jag en promenad längs med Munksjön. Det var en fantastisk kväll för att vara i november. +13,5 grader, alldeles vindstilla och ett så vackert ljus att det mer kändes som vår än höst. "Den vår de svage kallar höst", som det sägs. Jag njöt av stunden och kände att det kan nog dröja ett bra tag innan jag får uppleva en sådan ljummen kväll igen. Det sägs att det är snö på gång till helgen. Vi får se, men helt klart är det kyligare ute idag än på länge. Vinden kändes isig hos mig idag.
Utan att jag märkte det när jag tog bilden, kom en duva flygande genom den ljumma luften och landade sedan intill duvan på räcket. Det blev vackra bilder från den här kvällen, tycker jag. Ovanligt vackra.

Människor satt ute på bänkar och caféer och pratade. Jag tycker om att vandra runt i stan. Har alltid tyckt om det. Tur att jag har bara tio minuter med bil eller 20 minuter med buss för att ta mig till stan när jag längtar efter stadslivet. Kanske bor jag en dag i stan igen. Vem vet.
Märkligt att se julbelysningen tänd inne i stan så som det kändes i luften. Det var fullt med ljusslingor inne i stan också inför denna vinter 2022. En så märklig vinter nu igen. Men jag tror att vi verkligen behöver ljusen. Kanske kan man prioritera om annat istället för att spara el. Hur är det där du bor?