måndag 7 juni 2010

Tacksam


Jag kände mig tacksam när jag vaknade i morse av väckarklockan. Tacksamhet är en härlig känsla. Den är mjuk, känns varm i bröstet, får mig att le, känna mig ödmjuk och lycklig.

Ibland om jag känner mig lite nere eller trött, brukar jag bestämma mig för att nu ska jag tänka på tre saker som jag är tacksam för. Det är enkelt att hitta tre saker att vara tacksam för, där jag är idag. Så klart är det första jag tänker på alltid, alltid mina barn. Sedan känner jag tacksamhet att jag lever, att jag har blivit så pass frisk som jag har blivit. Jag är tacksam för andra nära och kära i mitt liv, de som finns där för mig och de som jag får lov att finnas till för också.

Sedan finns det säkert 100 miljoner anledningar till att känna tacksamhet över. Allt från tvättmaskinen till månen. Dagen och natten. Ljuset och mörkret.

Jag brukar variera mig i vad jag känner mig tacksam över. Basen, det allra viktigaste, människorna som jag älskar, den tacksamheten finns alltid där. Tacksamheten över mitt eget liv också, över mig själv. Jag är tacksam att jag är jag.

Arja Saijonmaa "Jag vill tacka livet"