söndag 2 december 2012

Krönika hos 1av3.se: "Vem äger ett land?"


Välkommen att läsa min krönika hos 1av3.se idag: Från hjärtat/
Anna-Karin


Första advent


Det är mysigt att fira första advent tycker jag.

Att det just nu är ett sagolikt vinterlandskap där ute gör att det blir alldeles särskilt mysigt med alla tända ljusstakar och stjärnor och ljusslingor över träd och buskar. I uterummet bildas det snökristaller på de stora glasytorna. Bilden visar hur det ser ut i mitt uterum just nu. Vackert! Får mig att tänka på filmen Doktor Zjivago.

Igår kväll var jag hos vänner på adventsmys. Det var god mat, glögg, russin, mandel och pepparkakor. Massor av prat. Det var härligt att träffa mina vänner igen. Att prata och skratta tillsammans får mig att må gott.

Jag och min make gick både till och från dem. En sträcka på cirka två kilomoter.

När vi gick hemåt strax efter midnatt bet det i kinderna av kylan. Snön gnistrade. Det var rimfrost på träden. Lite moln på himlen fast det gick att se månen genom diset.

Det knarrade under mina fötter där jag gick i den rena, lätta snön.

Jag fick skavsår på båda mina hälar av mina tjocka varma curlingkängor med ullfoder inuti. Fast vad gjorde väl det. Jag kände mig lycklig att kunna gå där, i det vackra landskapet, på mina egna ben.

Idag ska jag dricka glögg här hemma. Tända det första adventsljuset. Äta en bit choklad ur min chokladadventskalender. Se adventskalendern på TV, "Mysteriet på Greveholm". Mysa med min hund och katt. Slänga mig i soffan med en filt över mig och se avsnittet av "Så mycket bättre" som jag missade igår när jag var bortbjuden.  Lyssna på vacker adventsmusik.

Välkommen första advent! Jag har längtat!


Hemma på mitt köksbord - datumljuset är tänt!