onsdag 3 augusti 2011

2:a mötet i Arbetslivsintroduktion


Jag vaknade vid fyra i morse mitt i en hemsk mardröm. Jag drömde att jag sprang och sprang och någon jagade mig och jag kom inte undan. Jag gick och drack vatten. Sedan somnade jag om. Klockan sju vaknade jag i en panikattack. Jag hade så ont i min mage, fick nästan springa till toaletten.

Sen åt jag frukost, gjorde avslappning och mediterade en stund. Jag skulle vara hos Arbetsförmedlingen klockan nio. Efter meditationen fick jag tanken att jag skulle försöka "nollställa" mig själv. Glömma det senaste besöket som var så där. Glömma allt som hänt tidigare och inte tänka på vad som kan komma. Bara vara i nuet. Det funkade. Jag kände hur jag "nollställde" mig själv. Jag tänkte tankar som: "Jag är lika mycket värd som vilken annan människa som helst". "Jag och arbetsförmedlaren är båda människor, sedan kommer allt annat". Jag ställde mig på samma "nivå" som handläggaren jag skulle möta i förväg. Varken i överläge eller i underläge, utan på samma nivå.

När jag åkte i bilen på väg in till mötet bestämde jag mig för att åka och leta efter en ny bikini på slutrean efter mötet. Det är alltid bra att ha något roligt att se fram mot när man ska göra något som spjärnar emot inifrån.

Hos AF mötte mig min handläggare. Vi hälsade och det kändes bra. Jag möttes med respekt. Handläggaren hade läst igenom alla mina handlingar och också intyget från min läkare. Hon sa att hon kunde inte se att hon kunde göra något för mig, eftersom jag redan arbetar 25 % i Skrivklådan. Hon föreslog att vi skulle mötas två gånger till och det tyckte jag var OK, så vi bokade in två möten. Eventuellt kan det bli ett tredje möte om FK kräver det. FK kan kräva ett tredje möte där AF får förklara varför man inte krävt mer av mig. Så är tydligen reglerna i Arbetslivsintroduktion. Sedan fick jag skriva på lite papper och så var mötet klart.

Jag kände en sådan lättnad i mig. Ingen press från AF på mig just nu. Jag fick mera en uppmaning om att vara rädd om mig och ta det lite lugnt där jag är just nu i stället för att man försökte pressa mig. Det kändes så skönt inuti mig, i  mitt bröst.

Sedan åkte jag till A6 köpcenter och fick tag i en snygg, röd bikini för 139 kronor (halva rea-priset).

Jag kände mig glad! Nu önskar jag att jag ska kunna koppla av ännu mer, återhämta mig och samla kraft inför hösten.