fredag 19 juli 2013

Sommarminnen

Bästa sommartårtan: Färdigköpt marängbotten, vaniljglass och färska jordgubbar.Utsikt från en av restaurangerna på Piren i Jönköping. Knappt att man behöver mat med den utsikten.Charmiga Johans Café på väster i Jönköping har tyvärr sommarstängt. Rosorna fick mig att tappa andan när jag passerade caféet häromdagen.


Först trodde jag att det låg en stor raggsocka på gatan. Fast när jag kom närmre såg jag att det var en fiskmåsunge. Den var inte skadad. Rätt som det var reste den sig upp och spatserade iväg.

Och så Vätterstranden igen ...

"Vätterstranden är lika fin som Franska Rivieran", läste jag i Jönköpings-Posten idag att någon sagt. Jag tycker att Vätterstranden är ännu bättre än Rivieran. För sitt rena, klara vattens skull.Så här trivs jag allra bäst just nu i värmen som vi äntligen får njuta av i Sverige!


När allt rasar

Du vet, de där gångerna när man har byggt sig ett högt, högt torn av legoklossar. Eller Duplo. Och så kommer det förbi någon eller något som gör att hela tornet faller samman och i bitar ...

Man blir arg. Ledsen. Sårad. Det gör ont.

Precis när man nått så långt ... den där kraschen.

Allt i bitar.

Det är då, precis då ...

Som min själ söker efter den där lilla, lilla klossen att börja bygga mig ett nytt torn med. Den allra första. Den som ska vara den stadiga grunden för mitt nya torn.

Kanske väljer jag samma som förra gången jag började på nytt.

Eller kanske ...

Väljer jag en helt annan bit att börja bygga med.