lördag 6 april 2013

Första vårfikan utomhus på stan


Solen värmde gott när jag fikade utomhus på Café Bryggan intill Munksjön för första gången i år. Ostfrallan och den lilla passionspralinen smakade gott till det gröna téet med citrussmak.

Isen ligger där den ligger på Munksjön fortfarande. Bryggorna som man byggt kring Munksjön i trappstegsnivåer är verkligen lyckade, tycker jag. Där vandrar och sitter både människor, hundar, måsar och änder. Det är så mycket som byggs i Jönköping, alldeles särskilt kring Munksjön, att där ser nästan aldrig likadant ut. Alltid något nytt på gång.

Till höger på bilden kommer man att bygga flera hus med lägenheter. Ett nytt stort parkeringshus med affärslokaler i gatuplan och hus med lägenheter är också på gång norr om Munksjön.

Jönköping är sannerligen en stad och kommun i förvandling och på tillväxt. En liten storstad, känns det allt mera som. Här finns mycket att välja på och ändå nära till det mesta. Också till naturen.

Jag hittade en klänning som jag gillade på Indiska och köpte den till mig.

Det är underbart att det äntligen känns som att våren är på väg! Solljuset och den vackra korgen full med pärlhyacinter och penséer utanför caféet fyllde mig med vårkänslor idag.