söndag 26 maj 2013

Mors Dag 2013
Många av mina tankar idag på Mors Dag har handlat om min mamma som dog för drygt ett år sedan. Om de vackra minnena jag har från henne.

Jag har tänkt på vilken stark kvinna hon var. Hur hon reste sig så många gånger i sitt liv efter att allt rasade runt omkring henne.

Hur hon efter att samhället tagit hand om hennes två barn, kämpade sig så stark och frisk igen att hon fick tillbaka vårdnaden om mig och min lillebror. Hur många orkar göra en sådan sak, tänker jag? Min mammas drivkraft var kärleken till mig och min bror. Då blir man stark, starkare än man ens vet om att man är.

Jag har tänkt på hur hon gick emot Jante, min mamma. Gick sina egna vägar i stället för i andras fotspår.

Jag är så stolt att vara hennes dotter.

Tack, mamma, för den förebild du är för mig som kvinna.

Jag älskar dig.

Nu och för evigt.

#crop100 - Rensa ut 100 saker på ett år

I min logg i Facebook skrev jag för kanske en dryg månad sedan om att göra mig av med en sak om dagen under ett helt år. Det skulle bli 365 saker under ett år. Om jag sedan sträckte mig till att göra mig av med tio saker om dagen, så, ja, då blir antalet saker jag gör mig av med under ett år härligt lockande för mig. 

Jag har prylberg lite överallt i mitt hem som jag väldigt gärna skulle vilja bli av med. Som så många andra, misstänker jag.

Idag läser jag i DN om Fredrik Wass som tillsammans med Michael Kazarnowich dragit igång #crop100. Det är en utmaning till bloggare och andra i sociala medier (eller vem som helst) att göra sig av med 100 saker under ett år. Helst inte kasta utan sälja eller skänka eller återanvända.


Tanken är att man ska dokumentera det man gör sig av med i t ex sin blogg eller i Twitter eller Instagram.

Vad behöver man då egentligen som människa? Det är så klart upp till var och en att känna efter det, menar Fredrik Wass. Fast han föreslår att man ska föreställa sig att det börjar brinna där man bor och vad man då skulle välja att ta med sig ut från hemmet i den stunden.

"När man rensar på utsidan, då rensar det på insidan", säger Fredrik Wass.

Det är ord som jag instämmer i.

Crop100 handlar om att ändra sin livsstil och att bli medveten. Att ha det man behöver, inte mer, och att göra sig av med prylar för att få mer plats för t ex relationer i sitt liv. 

Mer prylar än man behöver tynger, tycker jag. 

Bra idé, tycker jag!

Vad skulle du ta med dig från ditt hem om det började brinna hemma hos dig?

Själv skulle jag ta med mig mina anhöriga och djur, mina dagböcker och fotoalbum. Kanske laptopen och mobilen också om jag hann.