måndag 17 november 2014

November - gråväder och novemberkaktusar


Det har varit en ovanligt mörk november i år, säger meterologerna. Jo, det har jag minsann märkt. Tänder upp så många lampor som jag kan här hemma under dagarna. Den här bilden på skogslönnen tog jag en dag när solen visade sig en liten stund.

Idag är det grått igen. Jag ser till att ge mig ut och promenera mitt på dagen. Det gör att jag blir piggare resten av dagen och sover bättre på nätterna. Sedan äter jag D-vitaminer. Det ska vara bra för immunförsvaret och motverka depp har jag läst. 

Ett annat år skulle jag vilja prova att åka på solsemester i november. Jag har aldrig gjort det i hela mitt liv. Kanske att det skulle kunna ge en energikick att fylla sig med solsken utomlands i november? Har du rest iväg den här årstiden? Vart åkte du? Hur upplevde du att det påverkade dig i så fall?I fönstren blommar mina novemberkaktusar för fullt nu. Den här kaktusen har jag ärvt från min mamma. Den har en ovanlig nyans som jag aldrig sett någon annanstans. Champagnefärgad, skulle jag vilja kalla hur jag uppfattar färgen i verkligheten. Den är så vacker, med lite rosa stänk längst in i blommorna.Den starkt rosa novemberkaktusen är en intensiv färgklick när den blommar. Novemberkaktusar är riktiga överlevare. De kommer igen år efter år. Kan bli riktigt stora om man vill det. Eller så sätter man nya små sticklingar och ger bort eller slänger en planta som vuxit sig alltför stor. Växten är lätt att föröka. Kräver inte mycket skötsel. En typisk favoritblomma för mig.