fredag 2 april 2010

Pärlhyacint - min älsklingsblomma


Jag sitter just nu och tittar på en kruka med pärlhyacinter som jag ställt på bordet framför mig. Jag tycker att pärlhyacinter är så vackra blommor. De håller kanske två veckor i en kruka inomhus och sedan kan jag stoppa ned lökarna i jorden i trädgården. Så blommar de om gång på gång på gång. En söt liten blomma väl värd att ta vara på, tycker jag.

Idag är det mulet väder hos mig. Så det är fint att ha blommor att titta på inomhus. Men jag kunde se igår, att det är många lökväxter på gång i trädgårdarna nu. Inte i min egen, tyvärr, p g a dräneringsarbetet som vi har gjort. Jag kan inte hjälpa det, jag får fortfarande en stor klump i halsen av gråt varje morgon när jag drar upp rullgardinen och ser hur det ser ut därute, i det som var min vackra trädgård. Men i andra trädgårdar. Där är det fullt av lökväxter på väg att sätta knopp nu.

I Brighton blommar det alldeles fullt av påskliljor nu, hörde jag från min dotter igår. Där är riktig vår nu i Brighton.

Nu börjar det regna utanför mitt fönster. Jag ska ta det lugnt idag, när det är långfredag. Bara göra det mest nödvändiga. Inte för att det är långfredag, utan helt enkelt för att jag känner att jag behöver ta det med ro, gå ned i varv just nu.

De senaste tre veckorna har varit hektiska för mig. Det känns underbart härligt att få en andhämtningspaus innan jobbet börjar igen på tisdag. Jag tänker ta vara på min lediga tid så bra som jag bara kan. Slappa. Titta på pärlhyacinterna. Promenera i friska luften. Blogga när jag känner för det. Bloggandet är avkoppling för mig. Balsam för min själ.