måndag 14 mars 2011

Vårlängtan


Jag hör fågelsång från skogslönnen. Snöhögarna... jo, visst har de väl krympt lite under natten? Det är ljust vid halv sju. Min katt välter omkull saker på fönsterbrädan i sin iver att spana efter den stora röda hankatten som vandrade förbi på gatan. Hon jamar högljutt.

Solen bröt igenom en stund sent igår eftermiddag. Det blev pastellfärgat vårljus. Jag skyndade mig ut på vårpromenad. Nu äntligen kan jag promenera på asfalten igen. Isfläckarna är borta. I stället ligger där massor av grus. Asfaltsvägarna har nästan förvandlats till grusvägar. Fast hellre grus än hal is, när jag ska promenera.

Nu hör jag fågelkvitter utanför mitt fönster igen. Det är grått och mulet. Jag har längtat efter vår förut många gånger i mitt liv, men nog aldrig så starkt som under den här vintern. Jag längtar efter fler soliga dagar i mitt uterum.

Jag tror jag ska plantera massor av penséer i en stor kruka den här veckan. Ställa den vid yttertrappan. Slänga julcypressen som börjat bli gul och ful nu. Kanske lila penséer? En vårblommekruka!