måndag 22 november 2010

Duschade kallt idag


Jag tog en kall dusch idag på morgonen. Det var uppiggande. Modigt av mig också, för egentligen kan jag inte ens tänka tanken att duscha kallt. Fast jag bara bestämde mig för att göra det. Så där som jag gjorde i somras när jag skulle doppa mig i Vättern första gången. Tankens makt är stark. Och jag har en stark vilja.

Det har kommit massor av snö hos mig. Jag tror att det är Vättersnö. Det är ett speciellt naturfenomen. Man kan googla på det på Wikipedia. Om man vill. Just nu vill jag inte. Och jag har en stark vilja.

När jag kom ut till bilen i morse var det bara att ta fram stora sopborsten och svepa med den över hela bilen. Sedan isskrapan. I den stunden längtade jag mycket efter sommaren. Det är tungt med alla bylsiga kläder och sen snön också. Allting tar längre tid och man måste komma ihåg att ha större marginal när man ska någonstans. Man får hålla lägre hastighet när man kör också. Allting känns trögre på något sätt. Fast jag har en stark vilja. Så jag ska nog ta mig igenom den här vintern också.

Jag har varit en sväng på Ikea. Där var inte mycket folk just nu, en måndag förmiddag. I kassan var det bara en person före mig. Jag köpte doftljus som doftar vanilj och grå fårskinnsfällar till kökssoffan. En toaborste för 4 kronor, det kallar jag billigt. Allt julpyntet gick jag förbi så fort jag kunde. Så lätt att något impulsköp hamnar i kundvagnen annars. 

Jag såg att man kan äta julbord på Ikea från och med idag. Ett helt julbord av kocken Mannheimer för inte mer än 79 kronor. Det vill jag göra. Och jag har en stark vilja.