fredag 24 maj 2013

Bottenrekord i sex när det gäller Sverige


Bottenrekord, nu har vi i Sverige mindre sex än någonsin, läser jag i dagens Aftonbladet. Ännu ett bevis på vad den ökade stressen i samhället gör med oss som människor, tänker jag.

Negativ stress stänger av oss känslomässigt som människor. Vi blir robotar som prioriterar på ett helt annorlunda sätt än vad man gör som människa. Negativ stress gör att vi reagerar som att vi är i krig. Och vem känner lust och längtan att ha sex, intimitet och närhet om man befinner sig i ett krigstillstånd inuti?

Sex är för mig detsamma som närhet. Allt från en smekning, en kram till ja, du vet vad.

För mig är sex livsviktigt för att jag ska må riktigt bra som människa. Att ha lust är för mig att ha lust till livet. Och till människorna.

Lust och sex gör mig glad, lycklig och vacker. Varm i hjärtat och jag blir mer kärleksfull mot alla människor i min närhet. Som ett lyckopiller inifrån mig själv.

Också ett hälsopiller, därför att sex ger bättre immunförsvar. Det är inte skälet för mig att ha sex, fast en positiv "bieffekt". 


Jag känner igen mina egna tankar redan för 20 år sedan i det som det står om i tidningen idag. 

Jag är sorgsen över att se utvecklingen i vårt samhälle. 

Samtidigt är jag glad att man ÄNTLIGEN börjar att skriva om det och lyfta frågan högt. Vad negativ stress gör med oss människor. Den negativa stressen i vårt konsumtionssamhälle innebär ett reellt utrotningshot mot människan. 

Det är hög tid att vi inser det och själva tillsammans med politiker och arbetsgivare skapar ett samhälle som får människor att växa, frodas och ÄLSKA!

Mer närhet till svenska folket!

Det är ett val vi kan göra som människor.

Det handlar om prioritering. 

"Sluta jobba och älska istället".

(Sagt av klok kille på 6 år. Kanske en blivande relationsexpert?)

 
Vad tror du anledningen är till att vi i Sverige idag har mindre sex än någonsin?


Och hur kan vi förändra utvecklingen till ett mer kärleksfullt samhälle med mer närhet? P.S. Att inte känna lust kan så klart också ha rent fysiska orsaker. I vissa fall bero på sjukdom. Eller vara orsakad av medicin.


Mer att läsa:

"Att inte ha lust är ett tecken på fattigdom - hur rika vi än må vara". (Aftonbladet)

"Minskad sexlust en politisk fråga" (Eva Franchell)

"Familjen Andersson: Allt ska hinnas" (Aftonbladet)