söndag 9 november 2014

Sisterhood of the World Bloggers Award


Min vän Margareta som jag lärt känna genom skrivandet i cyberrymden har nominerat min blogg till Sisterhood of the World Bloggers Award. Tack så mycket, Margareta, jag känner mig glad att du tänkte på mig och min blogg.

Margareta bloggar med bloggen Beskrivarblogg. Hon skriver naket och vackert om livet och är en skicklig berättare med ett eget språk tycker jag.

När man blivit nominerad som jag nu blivit av Margareta, finns det några saker som jag ska göra:

Vad man gör när man blivit nominerad:

1. Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
2. Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
3. Svara på de 10 frågorna som du fått
4. Nominera 10 andra bloggare och ställ 10 frågor till dem

Här är de tio frågorna och mina svar på dem:

1. När läser du?

Jag läser varje dag. Nästan alltid innan jag ska somna. Och flera gånger under dagen i olika sammanhang.


2 Hur läser du?

Jag läser nyfiket och intresserat för det allra mesta. Så klart beroende på vad det är som jag läser. Vilken text det handlar om.


3. Varför läser du?

För att lära mig nya saker. Därför att jag har ett behov av att läsa. Att läsa är avkopplande för mig. Jag läser också för att bli berörd som människa och för att ibland känna mig mindre ensam.


4. Bok-ord som du bär med dig?

Jag bär ofta med mig bok-ord. Det har jag gjort så länge jag kunnat läsa och redan när jag var liten flicka och andra läste för mig. Vilka/vilket växlar. Ibland känner jag att det är bok-orden som bär mig i stället för tvärtom. Just nu bär jag på bok-orden "Något bättre är redan på väg." som jag läste i en bok av Maria Scherer häromkvällen. Fast egentligen tror jag att det är de bok-orden som bär mig just nu.5. Läser du e-böcker?

Nej.


6. Vad betyder bibliotek för dig?

Jag har varit förälskad i bibliotek så länge som jag kan minnas. Där har funnits rikedomar att ösa ur genom hela mitt läsande liv. Bibliotek är kunskap, spår av människoliv, fantasi, glädje, känslor, kärlek, ja, där finns allt som finns i livet självt. Om man vill ta emot det. Bibliotek är kultur. Demokrati. Jag vill att det ska finnas bra bibliotek gratis och lättillgängligt för alla människor. Bibliotek är som en sorts andra hem för mig. Fulla av mina vänner böckerna. Jag tycker om doften i ett bibliotek. Lugnet. Böckerna som är så många att jag vet att de aldrig kommer att ta slut så länge jag lever.


7. När skrattade du högt senast vid läsning?

När jag läste boken "Kattguld" av Staffan Heimerson och Anna-Lena Brundin. Det är en bok med kåseriliknande texter som handlar om katter. 


8. När grät du (vid läsning)?

Till exempel när jag läste Jonas Gardells bok "Jenny".9. Rekommendera en bok som du tror att jag inte läst.

"Eftertankar" av Patricia Tudor Sandahl. Det är ett exempel på en bok som jag tycker mycket om att läsa innan jag ska somna. Korta små texter med stort innehåll i.


10. Vad läser du  just nu?

Just nu läser jag Alice Munroes bok "För mycket lycka". Samtidigt läser jag Mark Lewengoods bok "Hjärtat får inga rynkor", en bok som jag kan läsa om gång på gång. På mitt sängbord ligger boken "Du är inte ensam" av Maria Scherer.Nu nominerar jag följande av mina bloggvänner:

Cathrin

Spanaren

Öppen Ridå


Tack för allt ni delar med er av genom ert bloggande och för att ni följer mitt skrivande i min blogg.


Om ni vill och har lust är ni välkomna att dela blogglänkar och att svara på samma frågor som jag själv svarat på här i Sisterhood of the World Bloggers Award.