lördag 17 augusti 2013

En bra vardag


Jag bläddrar bland sommarens alla bilder och ser tydligt hur mycket jag har fått uppleva. Det allra mesta ljusa och glada minnen. Jag ser att jag ser piggare ut nu än i våras. Även om det inte alltid känns så.

Sommaren är en begränsad tid av året i Sverige. Det är den tiden när jag vill så mycket. Besöka alla mina egna smultronställen. Upptäcka nya smultronställen. Få upp konditionen och ladda mina batterier. Vara utomhus så mycket som jag bara kan. Därför har bloggandet inte känts så viktigt för mig nu i sommar. Jag har prioriterat annat.

Jag är tacksam för allt jag har varit med om i sommar och det jag fortfarande har kvar att uppleva innan vardagen tar över helt igen.

Samtidigt tänker jag på hur viktigt det är att inte hänga upp hela sitt liv på just sommaren. Att se till att skapa sig en tillvaro och en vardag som är bra oavsett årstid. Att kunna följa med genom årstiderna och skapa ljuspunkter för sig själv året om.

Att kunna ta hand om sig själv året om. Både fysiskt och psykiskt.

När det är sensommar tar jag hand om mig genom att vårda min kropp. Promenader. Meditation. Yoga. Fotbad. Sköna, väldoftande hudkrämer.

Jag äter mycket bär. Kanske kommer det att stå en äppelkaka i ugnen den här helgen och sprida kaneldoft i köket.

Det blir små utflykter fortfarande. Häromdagen åkte jag Vättern runt. Ja, i bil alltså.

Jag promenerar. Läser, är med vänner och med mina älskade djur.

På kvällarna tänder jag stearinljus och lyssnar på musik hellre än att titta på TV.

Vilka är dina knep för att få en bra vardag för kropp och själ året om?