måndag 15 januari 2018

Blåsigt och snö på gång


Jag hade tänkt gå en längre promenad med Mimmi idag på förmiddagen. Det är relativt bart på marken hos mig även om där är en och annan isfläck eller isfrusen pöl som jag får se upp för när jag är ute och går så jag inte halkar omkull igen och gör mig illa.

Men burr så kallt det var! Vinden blåste genom märg och ben kanske för att jag inte hade rätta kläderna för vädret. Men det blev i alla fall en uppfriskande promenad i närområdet. Och all rörelse är bra, också de kortare promenaderna.

Nu har jag städat rent efter julen. Det känns skönt att det är gjort. Jag har rosa tulpaner på matbordet och en liten kruka med ljusblå pärlhyacinter på köksbordet. Blommor och växter betyder så mycket för mig särskilt den här tiden på året.

Genom huset hörs musiken nästan alltid hos mig. Jag spelar all möjlig sorts musik. I julklapp fick jag ett abonnemang på Spotify så att jag slipper reklaminslagen där. Det kändes som min allra bästa julklapp som jag kan njuta av varje dag nästan i ett helt år nu. Musiken betyder bara allt mer för mig sedan mina ungar flyttat hemifrån.

Igår var jag på stan med min make och åt middag på Jensens. Det är mysigt att åka in till stan och kika runt i skyltfönster och se människor i rörelse i alla åldrar. Det får mig att piggna till när min hjärna känns seg och trött i allt mörker.

Jag var inne i en nyöppnad chokladaffär på väster i Jönköping. Det är en man från Syrien som en gång hade en chokladaffär i Syren som öppnat den. Han flydde hit till Sverige för fem år sedan. I affären fanns godsaker och choklad från Syrien och också vanliga chokladpraliner och mycket annat gott. Så vi köpte med en liten påse hem med spännande nya godsaker för oss.

På nyheterna står det att det är snö och vinterkyla på gång. Tur att jag har ett varmt hus att vara i med snälla och kärleksfulla små husdjur att hålla i knät när vintern viner runt knuten.