fredag 14 maj 2010

Hur det gick med mitt brun-utan-solande


Jag kunde alltså inte sitta så här och sola på någon strand igår. Utan jag smorde (eller säger man smörjde?) in kroppen med brun-utan-sol-kräm som jag köpt till extrapris på apoteket i stället. Krämen har märket ACO och heter Brun utan sol för kropp och ansikte - Self tanning lotion. Tuben är brun och vit. Hur gick det nu då? Så här ett antal timmar senare så vet jag ju resultatet.

Det blev jättefint! Jag ser ut som att jag har varit på solsemester utan att se bränd ut!

Det var en billig semester, måste jag säga. Och en riktig humörhöjare att se så fint solbränd ut.

Och detta har jag väntat på i hela mitt liv... inte tagit mig tid att smörja in min kropp med brun-utan-sol... hur i hela friden har jag missat det? Ja, jag har inte brytt mig särskilt mycket om mig själv alltid när barnen var mindre. Men nu gör jag det i stället. Och det är så härligt att äntligen ha tid för sig själv igen.

Jag har smörjt in mig idag igen. Jag har min tonåring som ger mig tips. Hon säger att i ansiktet ska man smörja in krämen en bit in vid hårfästet, så blir det ingen kant där. Det är bra att peela huden innan man smörjer in krämen. Jag använder mig av en skrubbhandske när jag duschar. Så är huden jämn och fin. I början kan man smörja in huden varje dag, läser jag på tuben. När man känner att man fått den nyans man vill ha, då räcker det att smörja in huden var tredje dag.

Den tiden tycker jag att jag kan lägga på mig själv och att det är värt det. Det är roligt att ha lite bruna ben när det blir dags att ta av sig strumporna eller tightsen. Att vara förberedd.

Jag tycker dessutom att krämen har gett lite skimmer åt huden, och min hud känns mjuk och len av krämen. Vad jag kan se är jag inte flammig eller fläckig. Tonåringen har också godkänt resultatet och själv börjat smörja in sig med samma kräm nu. Jag ser pigg och fräsch ut! Vinterblekheten är som bortblåst!

Mitt-i-livet är underbart att vara för mig som kvinna! Att få rå om sig själv igen ibland! Nu har jag upptäckt att jag ska ge mina fötter lite omtanke också. Det är lätt att glömma bort sina fötter. Så ikväll blir det fotbad och peeling och fotkräm!