söndag 6 mars 2016

Härliga Dagny, 103 år och världens äldsta bloggare

Den människa finns nog knappast som kan stå emot Dagny, 103 år och hennes humor, charm, skärpa, levnadsvisdom och livsglädje. Tänker jag efter att ha sett henne i Skavlan i fredags. Dagny Carlsson, världens äldsta bloggare.

Jag har bloggat om Dagny förut. Nu är hon aktuell igen och syns i olika media. Det är så underbart att höra henne berätta om hur hon genom en dator och en blogg fick en ny hobby i livet när hennes man och många av hennes vänner var döda. Hon kände sig ensam. Men på nätet hittade hon till nya människor. Dessutom blev bloggen en dröm som gick i uppfyllelse för henne. Hela sitt liv hade hon drömt om att blir författare, fast inte vågat. Men bättre sent än aldrig, det uttrycket passar väl in på Dagny.

Idag har hennes blogg 1 miljon besökare enligt vad jag hörde i Skavlan. Hon har blivit en kändis på äldre dar efter att hela sitt liv varit blyg. Som hon själv säger så har hon kaxat till sig med åren.

Dagny är född 1912. Samma år som Titanic föddes. Hon har massor att berätta. Ofta skriver hon om sina minnen i sin blogg. Hon följer också med i det som händer idag i världen. Att vara nyfiken är en av hennes drivkrafter och ett av hennes recept på att ha ett lyckligt och långt liv. Och att inte ge upp även om det känns tufft ibland.

Enligt Dagny var det inte alls bättre förr. Hon hyllar vår tid och ser allt positivt vi har idag som inte fanns förr.

Bara en sådan sak är ju alldeles underbar att höra om för oss som är födda långt senare än 1912. Att få ta del av en äldre människas perspektiv.

Nu i vår fyller Dagny 104 år.


 
#Blogg100 - dag 6