söndag 13 april 2014

Inglasat uterum för en lång sommar

Det har så här långt varit en kylig och blåsig helg i Vätterbygden. Fast solen var framme en del igår och fick temperaturen i det inglasade uterummet att nå upp till 20 plusgrader.

Bilden har jag lånat från Glasverandan.se

Det är lyxigt att ha ett inglasat uterum. Vi drömde om det i nästan 25 år innan det blev verklighet. Så mycket mera dagsljus jag får in i mina ögon tack vare uterummet. Från början av mars till slutet av oktober kan vi använda oss av det som ett extra rum.

Uterummet är rena rama medicinen för mig. Mer D-vitamin än inomhus. Ljusterapi. Där kan jag sitta och läsa. Gå runt och pyssla med blommor. Drömma mig bort i det blå. Dricka té. Träffa vänner. Leka med min hund och katt. Se ut i trädgården på fåglarna som flyger omkring eller tar sig en skvätt vatten ur fågelbadet intill den gamla lekstugan. Njuta av underbara solnedgångar.

Ett inglasat uterum är varken inne eller ute. Som ett mellanrum mellan det ena och det andra.

Riktigt varma dagar kan jag öppna upp med hjälp av stora skjutdörrar så att luften kan flöda fritt och svalka ned uterummet.

Det är ingen överdrift att kalla ett inglasat uterum för ett sätt att förlänga sommaren. Precis så känner jag att det är för mig. Som att ta sig till en sommarstuga genom att bara kliva över en tröskel.

Jag tror att jag ska odla körsbärstomater i uterummet i år.

Och kanske hänga upp en plåtskylt med ett vackert budskap på väggen.


Bilden har jag lånat från Glasverandan.se.
#Blogg100 - Dag 45