onsdag 14 januari 2015

Vad hände med min bok "Omfamna livet"?


Ungefär en månad före jul gav jag ut mitt livs första bok; "Omfamna livet".

Vad har hänt sedan dess? En kort sammanfattning: Jag har sålt betydligt fler böcker än jag drömde om att göra innan jul. Cirka en bok per dag och det är mycket för mig. De allra flesta böckerna har jag sålt genom sociala medier.

Jag har fått massor av fin respons tillbaka från läsare. Det har gjort mig så glad ända in i hjärteroten och också lätt omtumlad. Det peppar mig att fortsätta att skriva. 

För ett år sedan funderade jag på att ge upp det företag jag startade för fyra år sedan, Skrivklådan, eftersom det var så tuff konkurrens om jobben som frilansjournalist. Sedan kom jag på idén att prova
att förverkliga en av mina livsdrömmar, att ge ut en egen bok.

Jag tänjde på mina gränser och lyckades sammanställa min första egna bok. Skrivklådan lever därmed vidare. Jag har sysselsättning till 25 % och kan planera mitt arbete relativt fritt efter den ork och kraft som jag har. Sysselsättningen ger mig glädje och meningsfullhet i mitt liv. Jag drömmer om att kunna skriva så länge jag lever och jag önskar att jag ska leva länge, länge.

Min lista över olika bokidéer är lång. Jag funderar till och från över vilken bok jag ska skriva efter "Omfamna livet".

Jag samlar de fina orden om boken "Omfamna livet" i min blogg under fliken "Bokbutik", Röster från läsare. http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.se/p/bokbutik.html

Igår fick jag veta genom FB att min bok "Omfamna livet" nu finns hos vår nya socialförsäkringsminister, Annika Strandhäll, på Socialdepartementet. Hon skrev till mig att hon har läst den och tackar mig för den. Jag blev så överraskad, hade ingen aning om att hon skaffat sig den. Det fick mig att känna mig mycket stolt och överväldigad. Min bok inne i maktens korridorer. Märkliga ting kan hända när man vågar följa sina drömmar, tydligen.

Just nu ligger jag lågt med marknadsföringen av min bok på grund av personliga skäl. Så småningom ska jag jobba mer aktivt med den.

Boken "Omfamna livet" är skriven med tanken att den ska hålla länge. Därför känner jag ingen brådska. Texterna tar upp frågor som människor skrivit och funderat över i alla tider. Kärleken, döden, åldrandet, födelsen, naturen. Svek, tillit, hopp och längtan. Och så mycket mera.

Stort tack till dig som köpt och läst boken jag skrivit!


#omfamna livet

Livsglädje för mig


Meditera, yoga, musik, skriva, läsa lite, mina husdjur, promenader och naturen. Det hjälper mig att lyfta när livet och smärta ibland tynger mig.

Lite choklad, en mugg gott te och en fin vän ger också värde åt livet för mig.