torsdag 8 november 2012

Trött Mimmi på Rehab-träning

Idag var jag med Mimmi på Rehab-träning för fjärde gången.

Mimmi var trött idag, orkade fem minuter på löpbandet i vatten upp till magen. Sedan var det stopp. Eller mera hopp ... på tre ben. Eller som att hon fick kramp i det opererade benet.

Troligen får hon gå en eller ett par extra gånger på Rehab-träningen.

Det finns inget hinder att Mimmi så småningom är med i olika träningsformer, enligt sjukgymnasten. En lydnadskurs till våren är bara bra för henne.

Så nu får jag lust att anmäla mig till någon kurs hos Brukshundsklubben till våren.

Jag minns hur roligt vi hade, jag och Mimmi, när vi tränade tillsammans i våras. Och också mötte andra hundägare och deras hundar.

Om att förebygga självmord

Min FB-vän, journalisten och författaren, Alfred Skogberg, intervjuades nyligen av Robert Aschberg om självmord. Ett ämne som jag brinner mycket för, eftersom jag dels upplevt hur det är att vara nära anhörig till en som tog sitt liv och också under en period av mitt liv, när jag var deprimerad, själv hade självmordstankar.

Det är viktigt att vi vågar tala om självmord och hur vi kan förebygga.


Anledningen till att jag själv blev deprimerad, var sorgen jag kände efter att jag fått avbryta min arbetsträning och insåg att jag drabbats av ohälsa som skulle ta mycket lång tid att läka ut. Vilket också läkare och andra kunniga sa till mig. Jag hamnade i en depression. Med hjälp av psykolog och KBT-terapi blev jag så småningom frisk igen från depressionen. 

Alfred Skogberg har skrivit boken "När någon tar sitt liv: tragedierna vi kan förhindra". :) 

Se även Alfred Skogbergs blogg.  


Här finns några nummer dit man kan ringa om man har tankar på att ta sitt liv eller är anhörig till någon som man misstänker har tankar på att ta sitt liv:

Jourhavande präst, 112

Nationella hjälplinjen, 020-22 00 60

Jourhavande medmänniska, 08-702 16 80


BRIS, Barnens rätt i samhället, 116 111

Jourhavande kompis, 020-222 444

Föreningen för Suicidprevention och Efterlevandestöd - SPES, 08-34 58 74