torsdag 13 november 2014

Bloggandet gav mig mod att skriva en bok


Här är mina bloggböcker uppradade på stora bordet hemma hos mig.

Det är bland annat allt detta bloggande som lett till att jag nu är på väg att ge ut min första egenutgivna bok, "Omfamna livet". Mina två första års bloggande finns inte med bland de här böckerna.

Aldrig kunde jag ana vad bloggandet skulle betyda för mig den dagen jag skrev mitt allra första blogginlägg. Då på Passagen. Numera bloggar jag här på Blogspot som Maskroskvinnan.

Det jag skrivit i Facebook, att jag skrivit debattartiklar och också yrkesmässigt jobbat som skribent har säkert också sin del i att jag nu känner mig redo att ge ut min första egna bok.

Idag har jag korrekturläst "Omfamna livet" igen. Jag kommer allt närmre den färdiga boken.

Det känns riktigt, riktigt roligt att uppfylla drömmar.

Och så klart lite pirrigt i magen också.

I minnet finns ännu en strimma av den där känslan att inte ens kunna sätta ihop mitt eget namn. Så som det var för mig för fjorton år sedan när jag drabbades av utmattningssyndrom efter en mycket lång tids negativ stress.

Så oavsett om där är någon som läser eller köper boken jag nu ska ge ut, är själva boken en seger för mig själv. Ett konkret bevis på min kropps och själs förmåga till läkning. Även om det har tagit mycket lång tid och jag fortfarande har kvar rester från min utmattning.