fredag 17 oktober 2014

Jimmie Åkessons utmattning - Skillnad på folk och folk?

Jimmie Åkesson, SD, är utbränd. Han får tydligen det man behöver som utmattad; vara helt ledig på obestämd tid.

Det önskar jag att jag själv också hade fått vara när jag blev utmattad. Och alla andra som blivit och blir utmattade.

Fast som jag upplevt det genom både min egen historia och så många sjuka människors berättelser är vi så många utmattade som pressats till att prestera och arbetsträna och prova olika nya arbetsuppgifter i stället för att helt enkelt bara få vara i lugn och ro.

Märkligt hur det verkar vara skillnad på folk och folk i det här sammanhanget, tycker jag. Mitt "uppdrag", d v s mitt arbete som jag hade en gång, krävde också ett hundraprocentigt engagemang.Ur Aftonbladet idag, Jimmie Åkessons egna ord:

"Att bara varva ner, jobba mer hemifrån och ta det lite lugnare räcker inte. Jag måste vara helt ledig och fokusera på mig själv och min familj en tid. Jag kan inte i min roll gå ner i arbetstid eller tillfälligt byta arbetsuppgifter. Mitt uppdrag kräver ett hundraprocentigt engagemang, vilket jag för närvarande inte kan leva upp till." 

(Jimmie Åkesson, SD, Aftonbladet idag)


Lästips:

"Stressforskaren: Kan ta lång tid innan man är helt okej" (Aftonbladet)

Jimmie Åkesson utbränd

Jag önskar ingen människa att bli utbränd/utmattad. Inte ens Jimmie Åkesson, SD. Oavsett vad jag anser om SD:s politik. Nu är Jimmie Åkesson ändå sjukskriven på obestämd tid för utmattning läser jag om i nyheterna.

Fast inget ont utan att det kan ha något gott med sig. Också detta att bli utmattad. Man kan förändra destruktiva livsmönster. Ändra sina värderingar. Växa och mogna som människa. Så som det blivit för mig när jag blev utmattad.

Nog kände jag när jag såg Jimmie Åkesson under valdebatterna att han såg ut att må dåligt. Han blev blekare och blekare för varje debatt jag såg och hörde honom i. Och jag känner igen blicken hos den som är på väg in i väggen. Har mött den så många gånger genom min egen väg från utmattning. Hos mig själv och hos andra som också blivit sjuka av stress.

Nu minskar troligen sannolikheten för att SD utlyser regeringskris genom att rösta för alliansens budget. Ännu en positiv sak i så fall anser jag, med Jimmie Åkessons utmattning.

En viktig nyhet idag, känner jag.Lästips:

"Åkessons sjukskrivning minskar sannolikhet för regeringskris" (Dagens Arena)''

"Finns risk att han inte kommer tillbaka" (Aftonbladet)
#svpol

Barn får ont i magen när föräldrar har ont om pengar

Barn får ont i magen när föräldrarna har dålig ekonomi, visar Region Skånes nya folkhälsorapport. Det är en stark och viktig anledning att minska klyftor i ett samhälle i stället för att öka dem.

Alla barn är allas våra barn. Mitt hjärta blöder för de här barnen som jag läser om i nyheterna. De har ingen egen makt att förändra. De behöver bli sedda. Synliggjorda. De behöver få leva i ett samhälle där ingen människa har så låg inkomst att den är fattig.

Tyvärr har antalet fattiga i Sverige ökat med alliansens tid vid makten. Inte minst bland långtidssjukskrivna och utförsäkrade ensamstående kvinnor. Och därmed också deras eventuella barn.

Se de här barnen.

Prata eller skriv om dem. I bloggar och i debattartiklar.

Försök påverka politikerna.

Hur kan vi stötta dem?

Nolltolerans för barnfattigdom anser jag.Lästips:

"Nya regeringen måste bryta fattigdomstrenden" (Alexandra Pascalidou, Metro)

"100 dagar att visa handlingskraft" (Unicef)


#bloggswe#svpol