tisdag 15 november 2011

Bland tomtar och änglar på BlomsterlandetIdag åkte jag till Blomsterlandet och strosade bland allt julpyntet där. Det var roligt att titta på alla de vackert pyntade granarna och tomtar, glitter, ljus och änglar. Men jag har mer julpynt än jag egentligen behöver här hemma, så jag kan lätt låta bli att köpa något av pyntet till mig själv.

Däremot ville jag ha med mig en amaryllis hem. Jag köpte en vacker vit amaryllis med två kraftiga stänglar. Jag tror att den första knoppen kommer att slå ut lagom till första advent.

Att gå runt bland alla blommorna på Blomsterlandet får mig att må gott inuti mig. Där fanns massor av fina blommor idag. Både krukväxter och vackra färdiga buketter och arrangemang. Jag såg en blomma som jag aldrig sett förut; blå flamingo. Jag undrar om den verkligen var äkta blå, eller om man färgat in den på något sätt.

Idag köpte jag den allra första julklappen också. En liten ängel till min mamma. Hon samlar på änglar sedan många år tillbaka.

MardrömmarInatt har jag vaknat jag vet inte hur många gånger. Sovit så oroligt.

På morgonen drömde jag mardrömmar. Först drömde jag att jag var på en begravning. Jag kände tung sorg. Sedan vaknade jag. Somnade om igen efter en stund.

Nästa gång jag vaknade hade jag drömt att jag satt i en bil, på platsen vid sidan om bilföraren. Bilen var på väg att köra av vägen. Precis mitt i bilolyckan i drömmen, vaknade jag. Jag kände stark rädsla och skräck.

Sedan gick jag upp.

Det är skönt att blogga av sig tankar och drömmar. Jag känner att jag börjar må bättre nu. Illamåendet efter drömmarna börjar lägga sig inuti mig.

Tack att jag kan skriva, att jag har orden.