onsdag 24 november 2010

Jag har fått ett bloggpris!


Jag är så stolt och glad för bloggpriset som jag har fått från Gunilla i "Gunillas Blogg mellan himmel och jord" idag! Tack, snälla Gunilla! Du har följt mitt bloggande ända sedan jag började blogga för drygt 1 1/2 år sedan. Du var en av de bloggare som generöst delade med dig av ditt kunnande om att blogga när jag satt hjälplös vid datorn och till exempel ville lära mig hur man gör när man länkar i en blogg.

Du har varit så generös och gett mig uppmärksamhet och peppning förut. Mitt i din egen sorg har du sett och hört just mig. Det är stort och det är starkt, tycker jag.

Gunillas motivering för att ge mig det här bloggpriset "Cherry on Top Award" är:

" Anna-Karin med Maskroskvinnans Tankefrön. Är en blogg vän som jag under mitt bloggande på passagen kom i kontakt med. Jag har följt hennes bloggresa från långtidssjukskriven till en modig kvinna som nu försöker leva på sitt skrivande. Och hon gör det bra!!"

Stort tack, Gunilla och en varm cyberkram till dig från mig!

Med priset följde en uppmaning att berätta om tre favoritförfattare och nämna en bok som de skrivit:

1. Frank McCourt - "Ängeln på sjunde trappsteget"

2. Antoine de Saint-Exupéry - "Lille prinsen"

3. Jonas Gardell - "Ett UFO gör entré"

Jag ska också välja ut fem bloggare som jag vill uppmuntra i deras bloggande. De bloggare jag väljer att ge priset vidare till är:


1. Bloggen Linda &  Inez som var en av de första bloggar som jag började läsa i. Jag hade planer på att skaffa hund eftersom jag hade mycket ensam tid hemma som långtidssjukskriven. Linda bloggar om sin härliga "raggsockshund" Inez och träningen med hunden men också om så mycket annat. Hon har gett mig ovärderliga tips om hur man städar, för på det är hon proffs. Linda har så fina bilder i sin blogg, de får mig att bli glad. Jag blir ofta överraskad när jag kikar in i Lindas blogg, den har en härlig blandning som jag gillar och Linda skriver med mycket humor.

2. Bloggen Quila & Ronja var också en av de första bloggar som jag började följa. Det var ännu en blogg som hade en hundägare som skribent. Nu skaffade jag mig ingen egen hund, det har blivit en del annat jobb i stället för mig. Men ibland när jag längtar och drömmer om min hund som jag nog skaffar mig en dag, då söker jag upp bloggen Quila & Ronja. Där hittar jag alltid underbara foton på de härliga hundarna Quila och Ronja och jag kan till och med känna doften av våt hund ibland när jag läser där.


3. Wiol@s Blogg är ännu en bloggare som jag vill passa på att uppmuntra. Hennes blogg blir jag alltid lika glad när jag läser i. Hon skriver om sin katt Ozzie och om allt mellan himmel och jord. Där finns fin musik och härlig humor.

4. Bloggaren Barbro i bloggen Skogstrollet tycker, bor i Lappland. Hon är idag författare och bloggar och lägger in fantastiska bilder från Lappland som jag själv drömmer om att resa till någon gång i mitt liv. Frågan är om jag behöver resa dit. När jag läser i "Skogstrollet tycker" och ser bilderna där, känns det som att jag är redan är där.

5. Bloggen Cathrin-s flummiga funderingar är en av de senaste bloggare som jag börjat läsa hos. Hon är en bloggerska med mycket humor som skriver väl och har många tankar och funderingar. Jag vill gärna uppmuntra henne i hennes mycket personliga bloggande.