söndag 26 oktober 2014

Skrivklådan 4 år och Omfamna livet

Det här är mitt nya förslag till framsida för boken Omfamna livet. Bilden har jag tagit med mobilkamera på datorskärmen. Så färgerna är inte alls rättvisande. Bakgrunden är mycket ljusare i verkligheten än det ser ut här på bilden.

Fredag den 24 oktober 2014 var det fyra år sedan jag startade eget som frilansskribent med Skrivklådan. Det var en rivstart där jag hade alldeles lagom mycket jobb för den arbetsförmåga som jag har idag.

Åren har rullat på. Jag hade precis blivit varm i kläderna som min egen chef. Klarade redovisningsprogram och rutiner bra. För att mötas av en ny utmaning; jobben trillade inte längre in av sig själva. Förändringar i arbetssättet hos de jag jobbade för. Där utvecklingen gjort att man hellre själv producerade texter och uppdaterade material än köpte det av någon annan utifrån som mig.

Vad skulle jag nu göra med Skrivklådan? Det har jag funderat över framförallt det senaste året. Jag hade planer på att slå igen den.

Idag kan jag se tre nya möjligheter för Skrivklådan. Än har jag inget resultat av det. Fast jag jobbar på det. En av dem är att ge ut egna böcker som passar utmärkt för Skrivklådans arbetsområde.

Jag har också lagt ut texter till försäljning i det nystartade Content Central. En affärsidé som bygger på att man själv sätter priset på sina texter fast marknadsföringen av dem sker genom Content Central. Liknande affärsidé finns när det gäller bilder. Det är en möjlighet för alla oss som jobbar som frilans med texter. Och just vår yrkesgrupp växer för varje dag i takt med hur media förändras och de personalnedskärningar som sker där.

Grattis till mig själv som klarat att hålla liv i Skrivklådan i fyra år! Det känner jag mig stolt över.

Jag har lärt mig så mycket nytt under de här fyra åren som jag aldrig skulle gjort annars.

Nu ser jag fram mot ett spännande femte år för Skrivklådan och mig.


Provboken "Omfamna livet" - första förslaget till framsida..
#bloggswe