lördag 31 december 2011

Nyårshälsning från Mimmi


NU mår jag bra! Äntligen har min mage kommit loss igen!

Tack alla snälla vovveälskare här i världen som tänkt på mig. Blöt hundpuss från mig till er!

GOTT NYTT ÅR!!!

Min matte är så glad, för nu slipper hon sitta på djursjukhuset med mig idag! 

Hälsningar Mimmi ♥ 

P.S. Den stora katten här i huset hälsar också till er och tackar för året som varit. Hon tycker att det snart är hennes tur att vara på bild här i bloggen igen. Ja, ja, vi är ju två om det, numera ... D.S.

Gott Nytt År!


Ett riktigt Gott Nytt År 2012 fyllt med kärlek, hopp och drömmar önskar jag alla som tittar in här i min blogg!

Mimmi är på bättringsvägen. Hon har fortfarande inte fått ut sandklumpen som är där inne i hennes mage. Veterinären har med hjälp av röntgen kunnat se att den är på väg ut. Mimmi är pigg och glad. Hon får särskilt god mat som hon slickar i sig med stor aptit. Blötfoder som nästan ser ut som mjuk leverpastej.

På djursjukhuset tyckte de att Mimmi var en pigg, glad och social hundvalp med god aptit. Då kände jag mig som en stolt matte.

Nu när det är nyårsafton och jag är nybliven hundägare, skickar jag ut en önskan om en så raket- och smällfri nyårshelg som det bara är möjligt. Det är så många djur som får lida den här helgen för att vi är så många människor som firar.

Jag fick tips från en vän i Facebook, barnboksförfattaren Sanna Juhlin, om att man kan skicka upp ljuslyktor i rymden i stället för nyårsraketer. Det är vackert, ljudlöst och stämningsfullt. Om man vill kan man skicka upp en önskan samtidigt med ljuslyktan.

Själv så nöjer jag mig med att skicka upp önskningar i rymden utan att skicka med en ljuslykta på köpet. Jag tror att mina önskningar blir lika väl mottagna däruppe i universum i alla fall, utan raket och utan ljuslykta.

Jag gick en tidig morgonpromenad med Mimmi idag, nyårsafton 2011. Det var bara jag och Mimmi ute. Stjärnorna lyste klart på den svarta himlen. Marken gnistrade av rimfrost. Det var stämningsfullt. Just nu ljusnar det därute. Det kommer att bli en vacker nyårsafton. Vindstilla. Molnfritt. Solsken.

Jag ska ge min hundvalp medicin idag. Förhoppningsvis börjar hennes mage fungera. Annars kommer jag att vara på djursjukhuset en del den här nyårsaftonen. Vad gör man inte för en älskad liten jyckes skull? Mimmi har redan tagit stor plats i både mitt och andras hjärtan. Trots att hon inte väger mer än 1,6 kilo och får plats i en handflata. Storleken på föremålet betyder inget alls för den som älskar.

Nyårslöften tänker jag inte ge några den här kvällen. Jag brukar inte göra det. Ska du ge något nyårslöfte i år och i så fall vilket?