tisdag 16 juni 2015

Tacksam - ljus och mörker


Åh så mycket tacksamhet jag känner inuti mig nu! Äldsta dottern har kommit på plats och är igång i sitt nya jobb. Jag känner mig så tacksam att båda mina döttrar har jobb.

Mimmi var med vid flytten. Hon har bott på hotell för första gången i sitt liv. En mer perfekt liten hund att ha med på resa och hotell kan jag inte tänka mig. Hon sov tyst och avslappnad hela natten på hotellet. Tack min lilla underbara Mimmi för att jag får vara din matte!

Jag känner mig tacksam över att en gullig kvinna gav mig en komplimang idag på Ica Maxi. Så underbart när människor är generösa och tar sig tid att se en annan okänd människa och att säga något vänligt som känns kommer ur hjärtat. Jag kände en ilning av glädje inuti mig. Kvinnans och mina leenden och vänliga ord till varandra är jag säker på lyfte oss båda två en stund mitt i den hetsiga kommersen inför midsommar.

Det har varit intensiva tider bland annat för de som jobbar inom media den senaste tiden. Kungabröllop blandat med ett ohyggligt tragiskt försvinnande och troligen mord på en ung kvinna och sedan igår en nyfödd liten prins. Glädje och lycka blandat med djupaste förvivlan, vanmakt och sorg fladdrar förbi mig genom tv-rutan eller i press på nätet. Som livet självt för oss människor på denna jord.

Så viktigt att just nu kunna se att livet rymmer så mycket skönhet, värme, medmänsklighet och kärlek. Så viktigt att lyfta fram ljuset när det mörknar runt omkring oss ibland.

Jag känner mig tacksam att just denna stund i mitt liv är en stilla stund där jag kan hämta kraft för andra dagar som kanske kommer att kräva mer av mig som människa. Hämta kraft.

Tack för solen och alla blommorna därute. Lupiner, hundkex, smörblommor, klöver och mandelblom. Allt är redo i naturen för att fira midsommartidens ljusa nätter. Allt är redo att njuta av utan att det kostar oss ett enda öre. Visst är det fantastiskt!

#blogg100 #bloggswe