söndag 29 december 2013

Mellandagar


Jag äter julmat och blir så proppmätt att jag blir tom i huvudet och kommer inte på något att blogga om. Fast det är vilsamt att ibland strunta i det vanliga och i stället göra något nytt.

Det är grönt och milt väder. Jag njuter av att kunna gå ut med Mimmi när som helst på dygnet utan att halka omkring eller sträcka till mig på isiga gator för att jag glömt att ta på halkbroddar.

Fast den varma koftan jag fick i julklapp hänger jag av mig på stolen. Den väntar på kallare tider. Kanske kommer de. Kanske kommer de inte. Vem kan veta?

Vättern ligger öppen. Vissa dagar känns mer som oktober än som december.

Julgodiset försöker jag stoppa i mig så att det ska ta slut. Det är inte särskilt gott med godis egentligen, eller hur? Bara en liten stund någon gång ibland. Nu är knäcken slut som jag köpte hos scouterna på julmarknad. Ischokladen tror jag tar slut idag. Fikon och dadlar har jag kvar fortfarande. Och pepparkakor.

Jag lyssnar mycket på musik. Tittar på TV. Har varit på kalas och jag ska på kalas ett par gånger till i jul.

Min kalender för 2014 har jag börjat anteckna i nu. Den är ganska tom än så länge. Det känns skönt, tycker jag. Jag gillar vita blad i almanackan. Jag behöver andrummen i livet för att jag ska må bra som människa.