fredag 15 februari 2013

Idag: Gatans Mat i S:ta Clara kyrka, StockholmIdag är det eventet mot hemlöshet Gatans mat i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Programmet finns i inlägget före detta i min blogg.

Här är historien bakom "Gatans mat". Allt började med en bild som spreds i FB.

"Mannen bakom Gatans Mat, Magnus Hansson, berättar:

- Jag vill tacka alla underbara människor som backar upp i denna resa och är delaktiga i kampen för att hjälpa socialt utsatta människor i Sverige!

Om några timmar presenterar vi kokboken Gatans Mat till förmån för hemlösa i huvudstaden Stockholm och på den plats där allt tog sin form genom en bild på en soppkö vid Clara kyrka som cirkulerade på Facebook.

Som ledde till ett julbord för hemlösa som ledde till en kokbok som i sin tur haft en resa bland hemlöshetsindustri, invandring, bakgator, öppen knarkhandel, lycka, anställning, lägenhetsinnehav, svenskt näringsliv, möten på konstiga platser, kontakter, en verklighetsuppfattning om livet på gatan, sofftyckare, latmaskar, utnyttjande människor, prostituerade, bokförsening, missnöjda kunder, positiva kunder, jobb 00-24, 7 days a week.

Massor knyts samman om några timmar när cirkeln sluts och nästa fas i kampen mot hemlösheten börjar!

Tack till alla er som är med i resan!

Och välkomna till nya som vill vara med i resan!

Tillsammans gör vi skillnad!"


(Citat ur evententet Gatans Mat sida i FB, 2013-02-15, https://www.facebook.com/events/343674009081534/348449481937320/?notif_t=plan_mall_activity)


Idag kl 17.15 kommer Anna Rosengren, präst och etikkonsult, att läsa min text "Om att vara fattig som barn" i S:ta Clara kyrka under det här eventet.

Se även pressmeddelande i My News Desk.


#Blogg 100