måndag 24 september 2012

Mitt hjärta är trasigt


Skadan i mitt hjärta är kvar, visade det EKG man tog på mig idag.

Skadan kallar man vänstersidigt skänkelblock. Det kan betyda att det finns en bakomliggande hjärtsjukdom i mitt hjärta. Det kan vara en skada efter en hjärtinfarkt eller det kan vara tecken på kärlkramp. Eller något helt annat.

Något har alltså hänt som gör att mitt hjärta inte fungerar som det ska. NÄR det har hänt kommer man aldrig att kunna se, sa min läkare till mig.

Har jag tur så betyder det ingenting för mitt mående eller min livsstil, tröstade mig min läkare idag.

På fredag denna veckan ska man undersöka mitt hjärta med ultraljud på Ryhovs sjukhus i Jönköping. Om inte den undersökningen är tillräcklig fortsätter man att utreda mig.

Min läkare skrev ett nytt intyg om att jag ska få bli sjukskriven till och med november, om inte min ansökan om permanent sjukersättning blir beviljad av FK.


Från mitt lite trasiga hjärta till era hjärtan

Anna-Karin

Operation för Mimmi


Nu är det bestämt.

Nästa tisdag ska Mimmi opereras för besvären hon har i sin höft efter Legg-Perthes sjukdom.

Jag är tacksam att det finns veterinärer och djursjukhus som kan hjälpa djur som blir sjuka.

Prognosen för Mimmi är god.

Jag ser fram mot att så småningom äntligen kunna låta henne springa och skutta fritt igen i skogen eller på öppna fält.

Låta henne springa sig vild av glädje igen.

Läkarbesök och nytt EKG

Idag har jag ont i magen för jag ska till min läkare på vårdcentralen. Man ska bland annat ta ett nytt EKG på mitt hjärta. Och så ska min läkare skriva ett nytt intyg till FK. (Det är knappt ett år sedan min läkare skrev det förra intyget.) Förkyld är jag också. Fast det är en bagatell i sammanhanget.

Det blir spännande att se om jag fortfarande har ett vänstersidigt skänkelblock i mitt hjärta, som man såg på EKG i början av sommaren, senast jag var hos min läkare.

Är skadan i mitt hjärta kvar, vilket är troligt, ska jag så snart som möjligt utredas vidare när det gäller mitt hjärta. 


Jag är darrig som ett asplöv när det gäller läkarundersökningar. 

Fast ibland måste man göra saker fast att man inte vill, som Astrid Lindgren sa. Annars är man ingen riktig människa utan bara en liten lort.