fredag 7 maj 2010

Dessa mobiltelefoner!


Min mobiltelefon fungerar inte. Eller så fungerar den men jag har kommit åt någon knapp eller inställning som gör att den inte fungerar. Jag kan inte skicka sms med den längre.

Jag har haft mobiltelefon i kanske tre år, inte så väldigt länge. Det har blivit många sms mellan mig och mina döttrar. Ett bra sätt att hålla kontakt med tonåringar, att kunna skriva till dem i stället för att tala till dem. Jag tycker att det har fungerat bäst, att skriva till mina tonåringar.

Idag använder jag mobiltelefonen i jobbet också. När den nu inte fungerar, så märker jag hur van jag är vid den. Mobiltelefonen är ju perfekt när man t ex är ute och firar att HV 71 har tagit SM-guld och det är fullt av människor. Kommer man ifrån varandra, så är det bara att sms:a eller ringa till varandra. Och jag tänker, hur gjorde jag förut då? I en sådan situation? Jo, då brukade vi bestämma en mötesplats i förväg om vi skulle komma ifrån varandra.

Jag har så många berättelser om just mobiltelefoner sedan de gjorde sitt intåg i min värld. Intåget skedde när mina tonåringar fick mobiltelefoner. Allt som har hänt sedan dess, det tror jag att jag skulle kunna ha en särskild blogg om; "Mina öden och äventyr med mobiltelefoner", så tror jag att den bloggen skulle heta.

Det har varit borttappade mobiltelefoner. Det har varit stulna mobiltelefoner. Det har varit mobiltelefoner med urusel kvalitet som inte har klarat en ilsken tonårings handhavande när hon slänger mobiltelefonen i golvet. Det har varit mobiltelefoner som varit av "fel" årsmodell. Ja, tänk bara alla gånger jag sprungit omkring och letat efter en borttappad mobiltelefon med någon av mina döttrar. Utan att hitta den. Tänk om jag räknade samman vad alla dessa mobiltelefoner har kostat! En liten förmögenhet. Det är bäst att låta bli att räkna, så här i efterhand.

Så, med tanke på det allt det här andra genom åren, så tänker jag att problemet med min lilla mobiltelefon just nu, att det inte går att skicka sms, det måste väl gå att lösa på något sätt. Jag får ta hjälp av experter om jag inte reder ut det själv. Eller om här nu finns någon kunnig bloggare, så är jag tacksam för tankar och tips. Jag gillar min lilla mobiltelefon, det gör jag. Då kan jag ju skriva i telefonen också. Bättre kan det ju knappast bli. Inte för mig.