torsdag 7 mars 2019

Låt mig få visa dig något vackert

I en värld så mörk, så sorgset på fel väg på så många sätt ... låt mig få visa dig något vackert, älskade vän. Låt mig få visa dig det vackra ... blommorna, de varma hjärtan som vill väl, himmelens stjärnor och havets lätta krusningar. En vattendroppe på en körsbärsgren.

I en värld så mörk, så sorgset på fel väg på så många sätt ...

Låt mig få visa dig något vackert.

Älskade ...

Vän.


Vackra tulpanerVissa tulpaner vissnar vackrare än andra. Som dessa på bilden. När jag fick dem var de vita med lite rosa kanter. Gissa om jag blev överraskad efter att ha varit iväg ett ärende och kom hem och de hade slagit ut och var aprikosrosa istället för vita! Som att de var en karamell med omslagspapper som vecklade ut sig av sig själv och dolde den vackraste av tulpaner.

Även vackra tulpaner har sin blomningstid. Jag förevigade dem i en bild när de vissnade så vackert som bara tulpaner kan vissna. Öppnar sina blommor allt mer tills bladen börjar falla. Visar sitt innersta i blomman innan den tar farväl. Hänger tunga över kanten på vasen. Nedåt, nedåt, böljande tungt. Allt mer genomskinliga. Allt har sin tid. Tulpantid som annan tid.