tisdag 9 april 2013

Ögoninflammation

Jag har fått ögoninflammation som inte vill ge med sig. Det är precis samma besvär som jag gick med hela förra sommaren. Fast nu känner jag igen dem. Ringde doktorn snabbt.

Imorgon eftermiddag får jag ögonsalva som jag hoppas ska hjälpa mig. Jag är så trött på de här olika krämporna, små eller stora, som dyker upp hela tiden i mitt liv nu. Fast jag känner igen det, vet att det blir så när immunförsvaret är utmattat efter en lång tid med negativ stress.

Jag vet också att det här får ta sin tid. Det är ingenting som jag kan påskynda. Däremot kan jag försämra det om jag struntar i att ta hand om mig själv.

Så just nu gäller minsta möjliga tid vid datorn för mig. Undvika starkt solljus och kalla vindar som får det att värka ännu värre i mina ögon än vad det redan gör. Ta det lite lugnt och bära solglasögon när jag är ute.

Fast jag blir lätt deppig när mina ögon inte fungerar. Jag får jobba med mina tankar mycket. Meditera och lita till att det snart vänder åt rätt håll igen. Jag gör det jag kan för att ta mig upp igen ur min svacka. Ett steg i taget. En dag i taget. Och massor av tålamod.

Har du erfarenhet av ögoninflammation? Huskurer eller kanske till och med något som man kan göra för att förebygga att drabbas av det.

Vilken förebild!Esther Tuttle, 99 år: 


"Värdesätt din hälsa varje dag, din kropp är ditt instrument, och du måste ta väl hand om den. Jag gör en timmes yoga och promenerar i 30 minuter varje dag. 

Du kan njuta av livet så mycket mer om du lever hälsosamt. 

Och jag lämnar aldrig hemmet utan att sätta på mig läppstift - då känner jag mig fin!"


(Källa: Qoola Qvinnor)