torsdag 11 september 2014

Slutdebatten i SR - Reinfeldts desperata rop

"Ni kan inte stoppa mig när det gäller detta! Vi kommer att slåss för arbetslinjen tills vi dör, skanderade Reinfeldt". (Slutdebatten i Sveriges Radio).


Jag kommer också att slåss för det jag tror på tills jag dör.

Det vill säga för jämlikhet, medmänsklighet, demokrati, solidaritet och ett humant samhälle med minskade klyftor såväl socialt som ekonomiskt och kulturellt.

Fast jag skriker inte lika desperat som Reinfeldt gjorde i SR:s partiledarutfrågning.

Mera en tyst röst från tangentbordet genom mina fingrar.

Den röst som är min röst."Slutdebatten på fyra minuter" (Sveriges Radio)
#svpoll#socialpolitik#val2014

Otryggheten i ett samhälle skapar psykisk ohälsa

Sambandet mellan ekonomisk otrygghet och psykisk ohälsa och i värsta fall självmord, har jag bloggat om i minst fyra år till och från här i min blogg.

Äntligen så här i valrörelsens sista timmar börjar man skriva och tala allt mer om det. "Otryggheten gör människor sköra", läser jag i Aftonbladet.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag önskar att man hade diskuterat det här starkare och tidigare under alliansens tid vid makten.

Sjukskrivningarna ökar allt mer. Det är den psykiska ohälsan som ökar allra mest. Inte minst bland de unga. Jag funderar över samband mellan psykisk ohälsa och timanställningar och tillfälliga anställningar i bemanningsföretag som är så många unga människors livssituation idag. Den otrygghet det skapar att inte veta hur länge man har en inkomst, ett jobb att gå till. En dag, en månad eller kanske inte alls.

Fortfarande är det hur som helst möjligt att börja vägen mot ett humanare samhälle än det vi har idag.

Valet på söndag är så viktigt.

Inte bara för de närmsta fyra åren. Utan för framtiden. Inte bara för mig. Utan för mina och andras barn och eventuella barnbarn.

Genom att rösta bort alliansen söndag den 14 september 2014, röstar vi också bort det inhumana systemet med utförsäkringar av sjuka människor med all den ekonomiska oro och lidande som det systemet skapar.


Lästips:

#val2014#socialpolitik#svpol