fredag 9 april 2010

En riktigt slitig men kul arbetsvecka


Så var det då äntligen fredag. Den här veckan har gått så fort. Säkert därför att jag jobbat mer. Jag har ju knappt jobbat något alls utanför hemmet på hela tio år. Ideellt jobbade jag upp till tio timmar i veckan. Nu jobbar jag i det "riktiga" arbetslivet och ökar på min tid från tio timmar i veckan sedan 3-4 veckor tillbaka.

Jag räknade nyss ut att den här veckan har jag jobbat nästan 14 timmar på tre dagar. En dag den här veckan har jag varit ledig. Och jag konstaterar att jag är fortfarande vid liv. Jag har faktiskt haft riktigt roligt. Jag trivs med det jag gör.

Här hemma blir det mer och mer dammigt. Jag hinner inte med att städa i veckorna nu. Men vi hjälps åt mer med städningen nu i familjen när jag arbetar. Det fungerar helt enkelt inte annars.

Och ärligt talat, så trivs jag mycket bättre med att vara ute och jobba, träffa folk och skriva artiklar, än med att vara hemma och hushållsarbeta. Vi människor är ju olika. En del trivs med att hushållsarbeta. Jag städar och tvättar och så, men det finns saker som jag tycker är roligare att göra.

Det är ett härligt väder ute nu. Jag var högt uppe på höjderna kring Vättern i eftermiddag på ett jobb. Och plötsligt sprack molnen upp och solen sken. Det var så vackert med utsikten över Vättern! Riktig vårkänsla i ljuset.

Tydligen ska det bli fint väder i helgen. Jag ska försöka ta mina små sköna promenader då, få in mycket frisk luft i lungorna och mycket ljus i mina ögon.

Jag känner mig pigg, glad och nöjd med min vecka. Det är härligt att det är helg nu. Tid att ladda mina batterier igen. Kanske att det skulle vara bra med ett biobesök också i helgen. Och så kanske det är ishockeymatch på TV. HV 71 har gått till final. Det vill jag inte missa, slutspelet. Jag hoppas på att det blir guldfest i stan så småningom. Heja HV 71!