fredag 19 september 2014

Kampen för att stoppa utförsäkringarna fortsätter

För mig känns det som att efter det att Dagens Arena drog igång debatten om sjukförsäkringen och utförsäkringarna cirka en månad innan valet, har det varit som en ketchupeffekt.

Berättelserna och artiklarna kring de inhumana utförsäkringarna blir allt fler i media. Som att människor inte förut, innan valet, riktigt vågat berätta om hur de har haft och har det.

Det är min känsla så klart, inga fakta.

Själv känner jag mig matt nu efter att ha bloggat och skrivit debattartiklar innan valet. Jag vilar från det. Är glad och tacksam att se att där är många andra som fortfarande orkar engagera sig. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Solrosuppropet precis som Martin Mobergs betraktelser i FB fortsätter att hålla ögonen på att politikerna nu lever upp till det de lovat; att ta bort utförsäkringarna och skapa en tillräckligt bra sjukförsäkring för alla igen. Följ dem gärna, dela och sprid artiklar och länkar. På så sätt kan vi alla påverka för en sjukförsäkring värd namnet.

Jag kommer också att fortsätta att hålla ögon och öron öppna för vad som händer. Och laptopen beredd att skriva på när jag känner att det är dags för mig.

Det är sorgligt att läsa om det Sverige alliansen lämnar efter sig. Under åtta år har alliansens politik skapat stora klyftor mellan invånarna i vårt land. Allt fler människor har blivit fattiga och mår dåligt därför att de känner ekonomisk oro. Främlingsfientligheten och missnöjet har brett ut sig. Där har blivit ett stort mörkt hål i Sverige. Ett hål som vi nu behöver börja fylla med något ljusare och bättre. För allas vår skull.

Vart har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tagit vägen efter valförlusten undrar jag? Några mer osynliga än dem går knappt att hitta just nu, verkar det som. Vart tog allt deras prat om "ansvar" vägen? Och vilken innebörd hade ordet "ansvar" för alliansens två igångsättare? Ansvar gentemot vem? Det skulle jag vilja ha svar på.

Till och från kommer jag att lägga in intressanta länkar här i min blogg för den som vill läsa och följa med i det som sker när det gäller utförsäkringarna och socialförsäkringen.

Idag har jag bland annat läst artikeln "Min mammas tårar har betalt alliansens alla skattesänkningar". Missa inte den, starkt berörande och stark igenkänning från mig själv också.Fler lästips:

"Jämtin och Eneroth (S): Det är dags för en human sjukförsäkring" (Nyheter 24)
  
"Heltidsarbetare tvingas till socialen" (Aftonbladet)

"Solrosuppropet: S och MP kan ge tillbaka grundläggande rättigheter" (Dagens Arena)

"Är vi nära en upprättelse?" (Solrosuppropet)

"Vem lever på försörjningsstöd?" (Solrosuppropet)

"De lämnar ett sjunkande skepp" (Arbetet)

"Kampen för en mänskligare sjukförsäkring inte över ännu" (Martin Mobergs betraktelser, FB)


#svpol#socialförsäkringen#val2014