söndag 25 juli 2010

Omslagsflicka tack vare Gunilla!

Nu tävlar jag om biljetter till en modevisning som omslagsflicka på Damernas värld. Tack vare Gunillas blogg där jag läste om att hon hade gjort en omslagsbild till den här tävlingen.

Så roligt kan man ha i Internetvärlden en regnig söndag eftermiddag. Tack Gunilla, för allt du hittar på i din blogg som ger mig inspiration och så mycket glädje!

Länk för dig som vill kika på min omslagsbild: Damernas Värld

P.S. Det går att rösta på min omslagsbild, om man känner för det. Man kan välja om man vill rösta på en knapp eller ända upp till sex knappar. Väljer man att ge sex knappar till bilden, ja, då tycker man helt enkelt att den är en vinnarbild. Bara ett litet tips... Man får rösta en gång per dygn också. Bara ett litet tips till...  ;))

Stormy weather - Äntligen äkta svensk sommar!Äntligen känner jag igen mig i den svenska sommaren! Utanför plaskar det och skvätter som aldrig förr och jag kan se hur gräset växer och det är tio plusgrader och blåser nästan halv storm och allting är som det ska vara en alldeles vanlig svensk sommardag.

Idag är det sista dagen på min fyra veckor långa "semester". Och jag känner mig så nöjd och glad och tacksam för de här veckorna. Jag har till 95 % av tiden gått på vad jag har haft lust att göra och plockat bort allt jag känt som måsten inifrån mig själv. Det har gett mig kraft, återhämtning, glädje och energi!

Solen vill jag tacka för de senaste fyra veckorna som den strålat på mig och alla andra människor här i Sverige. Vättern vill jag också tacka, för att du funnits där när hettan fått mig att flämta, du har fått mig att andas, gett mig svalka och häftiga upplevelser när jag stapplande tagit mig ut i ditt rena, klara, svalkande vatten på runda och ibland hala stenar.

Det här blev en "semester" som jag alltid kommer att minnas. Som jag kanske kommer att prata med mina barnbarn om, i fall jag får några. Jag kommer att sitta där vithårig i min gungstol med en rutig filt runt mina ben och säga  med lugn röst: "Tänk, jag minns den där sommaren 2010. Jag var ledig i fyra veckor. Varje morgon vaknade jag till strålande solsken och klarblå himmel. Det var så varmt att jag doppade mig i Vättern flera gånger varje dag".

Och inget av alla mina barnbarn som sitter runt mig på golvet kommer att tro mig. De kommer att tro att "nu är mormor vimsig igen".

Nu glömde jag totalt för en stund att leva i nuet. Nu seglade jag iväg långt bort i den ovissa framtiden. Ibland är det bara så härligt att få fantisera och drömma! Att få segla iväg i tankarna! Att jag kan fantisera och att tankarna flödar, det tackar jag också den här fyra veckor långa "semestern" för. Kreativiteten och lusten att göra saker spritter i mig just nu.