måndag 17 maj 2010

Så här får du platt mage!


Oj, oj, oj... jag får RIKTIG löpsedelskänsla när jag skriver rubriken "Så här får du platt mage!". Inte precis sånt som jag brukar blogga om. Men just därför ska jag göra det nu. För att jag inte gjort det förut. Alltid roligt att pröva sina vingar lite. Testa nya saker att blogga om.

Platt mage... det hade jag en gång. Sedan så blev jag med barn och födde barn och jag fick barn i stället för en platt mage. Det var ju så mycket bättre, tyckte jag. Jag minns att jag brukade titta på mig själv ibland i spegeln och känna riktig stolthet när jag såg på min kropp, på förändringarna som skett med den.

Jag minns att jag mycket stolt och lycklig brukade tänka "Det syns verkligen att jag burit två barn och ammat två barn". Jag var så lycklig. Jag var så stark. Hade aldrig ont i ryggen på den tiden.

Sedan kom det andra tider. När jag blev svag och fick besvär med bl a ryggen. Idag vet jag att magmusklerna är viktiga att träna. Inte minst för att slippa ha ont i ryggen.

Så fick jag se igår i Aftonbladet (länk), att om man är plus-medlem där, då finns det ett träningsprogram för platt mage och därmed också en starkare rygg. Så jag har kört igång med de där övningarna nu. Om magen blir plattare, det ska bli spännande att se. Jag hoppas på att få mindre ont i ryggen i alla fall. Det är ett antal olika "plank-övningar" som man ska göra dagligen under en längre tid.

Kanhända att jag återkommer längre fram och berättar hur det gick för mig, om det känns bättre i ryggen. Och om det hände något med magen.

Annars så är den fin som den är, min lilla mjuka runda mage. Som en gång klarade att bära två små underbara, fantastiska varelser inuti sig. Två små mirakel som idag är unga vuxna människor och som är på väg att ta över efter mig i samhället. På väg att ta hand om världen och jorden och kanske, kanske också bidra till att det kommer ännu en generation efter dem.

Det är en häftig känsla, tycker jag. Livet som fortsätter. Hela tiden. Med eller utan platta magar. Vissa saker blir ganska så oväsentliga när man sätter in dem i ett större sammanhang.